Sportblogg….hm

Just nu är jag lite förtretat för att vi vardagsbloggare i Umeå är förfördelade. Småkommunernas bloggare oavsett inriktning, ligger synliga i dagar/veckor. Så även Umeå sport, nöjes och politikerbloggarna som liksom småkommunernas har egna kolumner. Men vi – små eländiga vardagsbloggare från Umeå kan inte få en egen rad, utan får enbart kämpa om uppmärksamheten längst upp, där även alla andra får en chans att poppa upp – PLUS i sina egna kolumner. Morr. Hallå alla ni andra små vardagsbloggare från Umeå …Visst vill vi ha en egen arena?

Annars kanske man får byta inriktning och anmäla sej att bli sportbloggare istället. Får väl damma av mina egna meriter. Det skulle då kunna handla om den ena av de två medaljer jag förvärvat förutom de köpta simmedaljerna, nämligen Guldmedalj i min klass, i Domänloppet i Björksele någon gång o slutet av 60-talet. Jag var den enda som ställde upp i min klass…..Samt gång 5 km, där alla fick medalj. För övrigt är det glest med sportmeriter….kanske jag får börja blogga om R och alla hans skidskyttemeriter. HAN var bra!!

Men jag har ett ruggigt referat från min enda hockeymatch – som publik of course. Det gäller Löven – Ske-å och jag hamnade då mitt i Skellefteåklacken. Det var en riktig rysare.

4 kommentarer

  1. Vaktbloggen

    Om dom inte svarar på mail så ring till VK och be att få bli kopplad.

    När jag lägger upp inlägg så ser jag statistik över hur många som läst min blogg idag. Det borde du också kunna se.

  2. JN

    Politikerbloggen t.ex. Den handlar bara om politiker från Umeå. De e ju inge bra.
    En riksdagsman eller landstingspolitiker från länet boende i Hyngelsböle, Skellefteå eller Vilhelmina har inte samma plattform för sina ord som den ledamot som är mantalsskriven i Umeå.

    De får göra som du, skriva ofta. Trots att de inte skriver lika bra.

    Kanske du skulle kräva att Sörfors blir egen bloggkommun!? Eller att alla Umeås ”bonnläppar” får egen vinjett? ”Bonnbloggen”, ”Umeå byablogg”, ”Umeå lands” eller något.
    OBS, jag retas inte. Är och förblir själv en mental bybo. Det är ofta i byarna de stora och slitstarka tankarna tänks och de vackraste orden blir till.

  3. gunnel

    Jo jag kan se besökarantal innevarande dygn, men jag skulle gärna ha fler parametrar. Det skulle vara intressant om det gick att se vilka som är de mest lästa bloggarna, deras läsarsiffror eller när under dygnet det är flest läsare. På så vis kunde man planera sitt skrivande lite mer. Nu kan jag inte ens se hur många blogginlägg jag sammanlagt har skapat.

  4. Gunnel F

    Det gick inte att besvara din kommentar på vanligt sätt, så jag gör så här istället.

    Bra tankar – jag håller med dej. Det skulle vara intressant om Vk hade lust att bemöta dessa funderingar, men mailen blir oftast obesvarad tyvärr. De borde vara intresserade av att utveckla bloggfunktionen och det kan väl inte vara så svårt. Jag tror att dom skulle vinna fler – både skrivare och läsare.

    Tack för de fina orden om mitt skrivande 🙂 Även om man inte vågar hoppas, så var iden om ett perspektiv från bondvischan inte dum. Men jag kommer att påpeka lite nu och då att åtminstone en Vardagsblogg från Umeå vore rimligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.