Den ljusnande framtid???

Funderar kring alternativ och möjligheter för yngste sonen nu efter studenten. Det som för ett år sedan tycktes vara en utstakad och möjlig framtid efter teknikgymnasiet känns nu som ett stort frågetecken. Jag skulle önska att han fick börja sitt vuxenliv full av tillförsikt och med en handfull valmöjligheter. Är det verkligen Oslo som är den enda vägen till jobb? Är inte komfortabel med den tanken just nu när man hör hur mycket droger som florerar i jobbkollektiven med svenska ungdomar. Har du något tips?

Hönsmamman.

5 kommentarer

  1. Jan N

    Utan att ha barn kan jag förstå dig. Det är säkert minst ett hundår framför oss. Ingen vet hur djupt diket är än.
    Samtidigt möter man flera företagare och anställda som inte sett någon större nedgång heller. Nyttja alla era möjliga kontakter. Den som verkligen behöver en hand någonstans borde ju gärna anställa en ungdom med reglerna som gäller nu.
    Oslo hade kommit en bit ner på listan, just med tanke på det du skriver.

  2. Gunnel

    Självklart har mina barn mitt fulla stöd i det val de gör. Och lika självklart försöker jag tänka till när de uttryckligen ber om konkreta råd inför att hitta vägar till möjligheter, vilket jag kan tycka vara oerhört hedrande. Han vill gärna ha tips och nya infallsvinklar till att hitta ett jobb. Jag unnar honom samma möjligheter att få lämna boet som jag hade när jag flyttade vid 16 års ålder.

  3. gnsgfma

    Du gör helt rätt Gunnel och självklart ska och kan du vara stolt över att han ber om dina råd. Håller alla tummar jag har!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.