De lokala Fjällorna

I fjol gick jag med i en tjejfiskeklubb vid namn Fjällorna. Jag har saknat medsystrar med liknande intresse, och önskan om en fiskekamrat när R egentligen visade sig vara måttligt fiskeintresserad. Snart förstod jag dock att Fjällorna mestadels stod att finna söderut som så mycket annat. De verkar företa sig svindyra men ack så häftiga fiskeresor och liknar litegrann männen i sitt tävlande efter den mest exklusiva fiskeutrustningen i gänget.

Jag kan bli lite obstinat där och har mer en längtan efter ett prestigelöst fiske med valfri befintlig utrustning, där upplevelsen och att få vara sig själv oavsett spömärke är det viktigaste. I Skellefteå startade man upp i höstas, men det känns lite avsides om ni förstår…

Nu har en driftig Umeåtjej tagit sig för att kontakta de tjejer som finns i trakten och föreslagit att vi ska hitta på kul fiskeaktiviteter tillsammans. Visst låter det kul! Åh vad jag längtar tills havsöringen vandrar upp igen….

2 kommentarer

  1. Peter

    Själv var jag med i den styrelse som bildade Blåknuten på 70-talet och har många minnen från fiskeresor, flugbindning och annat trevligt.

    Tänk på ordspråket: Bara döda fiska följer strömmen…

  2. Gunnel

    Tack Peter!

    Ja det finns mycket härliga upplevelser och gemenskap kring fiske…om man vill. Ser fram emot en helg i fjällen och en burk med piggelina maggot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.