Små guldkorn

Sandra

Mest är inte alltid bäst. Tänker på när min äldsta dotter för några år sedan berättade om ett av sina finaste barndomsminnen. Hon mindes hur vi tjejer en gång – bara hon och jag gjorde en cykelutflykt. Vi cyklade ”långt” och satte oss sedan i solgasset bakom en hölada och åt vår matsäck. I hennes minnesvärld var det ett speciellt tillfälle. Vi var tillsammans och gjorde något mysigt tillsammans utan pappa och brorsan.

Om jag minns rätt cyklade vi från Böleäng ut på Röbäcksslätten och satte oss bakom en av ladorna. Om jag minns rätt hade vi var sitt grönt äpple med oss. Inte särskilt märkvärdigt kan man tycka, men satte ändå ett vackert avtryck i hennes minnesvärld. Jag minns hur vi satt där alldeles nära varandra och kan i minnet se våra ben i bredd där i det torra vårgräset. Sandras små i sina rosa byxor och joggingskor med kardborre och mina lite längre i jeans och ljusblå adidas. Vi tjejer, en försommardag för sisådär 23 år sedan.

3 kommentarer

  1. Kalle

    När jag ser den fina bilden av din dotter, påminns jag om följande från 60-talet…

    Vårt första barn hade vi tänkt skulle heta Marie, men det visade sig att Lars passade bättre och så blev det.

    Vårt andra barn skulle heta Lena, men med det namnet skulle han nog ha blivit mobbad. Därför fick han heta Anders.

    Såklart vi älskade våra pojkar lika mycket, men någonstans djupt inne i mig finns fortfarande en längtan efter att ha en dotter också. Men nu är det för sent!

  2. Kalle

    Tack för det! Mina söner och deras kvinnor har hittills gett världen var sin underbar liten pojke.

    Men vem vet, vad framtiden kan ha i sitt sköte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.