Nedräkning..

En mycket ung reseledare

Nu börjar det brännas….10 dagar till avresa för mej och Alex. Overkligt att tänka sig att vi snart får känna solen vinden och vattnet på våra vinterbleka frusna kroppar. Fick ett SMS från Bella idag, hon är på Koh samui på semester med sin reseledarkompis och hade det helt underbart. Längtan fick fart!! Jag skulle behöva några bra boktips att ta med på resan. Tacksam för förslag från er!

5 kommentarer

  1. Eberth

    Jag förstår inte sammanhanget i det du skriver. Men om du vill ha med dig en bok till Thailand, så föreslår jag att du packar ner ”Den stora boken om Lappmarksdoktorn Einar Wallquist och folket i hans litterära hemprovins”. Då kan du njuta av det fjärran exotiska, men samtidigt ha Gauto tätt intill dig.

  2. Gunnel

    Sorry om jag var otydlig, men du tolkade mig rätt i alla fall! Bra förslag med Wallqvist. Vi har ett helt band med hans böcker så jag kanske väljer ett par av dem. har faktiskt inte läst dem alla.Tack Eberth!

  3. ulrika

    Musselstranden med Marie Hermansson är mitt absolut bästa boktips oavsett resa eller ej. eller Det finns ett hål i verkligheten. ”?fröken Columbi tog min haka och tvingade den uppåt så att jag såg in i hennes ögon?
    – Det här är din första lektion, sade hon långsamt.
    Hon var alldeles allvarlig och det var första gången hon talade till mig utan det där ironiska och retliga i rösten.
    ? Hör noga på. Du måste lägga detta på minnet.
    Jag tänkte svara ja, men hon höll min haka i ett så fast grepp att jag knappt kunde öppna munnen. Hennes tumme och pekfinger var som en hovtång. Men min rädsla för henne började släppa.
    Så formade hon sina rödmålade läppar till dessa ord:
    – Det finns ett hål i verkligheten.
    Jag stod så nära henne att jag kände hennes klänningstyg mot min hals. Hon doftade av en dov och kryddig parfym. Det var som att stå tätt intill en trädstam och blicka upp i kronan. Samma svindlande känsla.
    ? Säg efter mig: Det finns ett hål i verkligheten.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.