Dagens lunchställe

Dagens lunch blev frasvåfflor med vispgrädde och hjortronsylt. En liten tupplur nere vid sjön på bastubron i solgasset var en riktig höjdare. Jag tar till mig vänners förmaningar  att inte bara jobba på, även om det känns roligt. Bloggvännen Ingemar tyckte att jag även skulle ta mig tid att "lukta på blommorna" och nu har jag hittat mitt eget korkeksställe just på bastubron. Inte ett ljud förutom vågornas kluckande. Nu ska jag försöka fånga en ovanlig fågel på bild. Jag har aldrig sett dess like. Mörkgrå med krokig näbb, liknar en måsfågel.

4 kommentarer

  1. Haspelrulllen

    Om det bara är yttersta delan av näbben som är böjd gissar jag på en labb… finns flera arter. Sen kan det finnas altantfåglar som irrar omkring lite. Denna årstid finns det ungfåglar som inte fått den rätta teckning ännu.
    Bra fågelböcker visar ungfåglar i olika stadier. Är din fågelbok av den kalibern. Jag tar med mig min fågelbok.
    Jag blir alltid nyfiken på sånt där… mer nyfiken än expert, är jag.

    Hälsnigar Haspelrullen

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Jan Nilsson (2010-09-06 15:15)
    Ja den affären var händelsernas centrum för mig i många år:) Synd att glesbygden utarmas och butikerna försvinner. Nu har jag själv en slags glesbygdsbutik. Tänk hur livet kan vända:) Jag förstår att du har en hektisk tid….men du gör ett bra jobb! Jag är lite inne på att rita ett kryss på din tröja…..kanske kanske…. men bara om du lovar att vara en glesbygdsambassadör även i El Stocholmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.