Glesbygds-Arvid

glesbygdsarvidNågon gång då och då dimper det ner spännande och värmande överraskningar i postlådan från bloggläsare. Jag har fått böcker, svamp, fina saker och framför allt – brev, mail och levnadshistorier som rört mig djupt. För en tid sedan kom denna bok tillsammans med ett handskrivet brev och ett par dikter från författaren – en av mina bloggläsare i Kussjön – Owe Eliasson. Hans tolfte bok sedan 2001 och hans sjätte kåserisamling om Arvid. Jag läser om författaren på baksidan boken:  Skogsarbetare, bonde och journalist. Han har fått Vindelns kommuns kulturstipendium, LRF länsförbunds kulturstipendium samt Skogens Oscar.

(Det måste jag genast googla på…Skogen Oscar!! Om jag var 30 år yngre – skulle jag säja COOLT!!)

En gemensam  gammal bekant har vi – Owe och jag – nämligen Hjalmar Hjukström, den gamle gårdfarihandlaren som jag beskrivit i något av mina barndomsminnen, Owe har också beskrivit honom i sina texter. Ett kul och intressant sammanträffande.

Jag säjer ett stort och varm TACK till dig Owe för att din fina gåva. Många goda skratt och igenkänningsfaktorer må jag säga. Önskar Owe och alla er andra ett toppenår med ännu mer skratt glädje och det bästa av allt – hälsa!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.