Ett kapitel för sej….

Ibland känner jag mig som en påse bokstavsmakaroner. Den ser inte så stor ut, men det verkar finnas hur många som helst däri och även om man ibland bara börjar med några få, så sväller de snabbt, växer och kombineras ihop till olika små anrättningar, mer eller mindre mättande. Det är roligt att skriva. Jag vet aldrig vad som ska komma ut ur mina fingertoppar denna gång.

Idag har det varit mycket skrivande på jobbet. Håller på att skriva ett kapitel till en lärobok för blivande sjuksköterskor. Det ska handla om personcentrerad vård. Precis vad vi i teamet förespråkar och trots timmar av skrivande, längtar jag efter att sätta fingertopparna på tangentbordet och se vad som händer.

Pianot har blivit eftersatt på sistone till R:s förtrytelse. Kanske jag ska väcka honom ur sin power-törnrosasömn nu lagom till att Semestersvenskar börjar i fyran. Vi ska se om vi får se en skymt av lillgumman min!

6 kommentarer

  1. Lillian L

    Gunnel, jag kan bara grattulera dej för din fantastiska jobbkarriär och begåvning. Nog minns jag väl när du som åtta-nioåring bänkade dej vid vårt piano hemma (hos Edvins)och spelade de mest fantastiska musikstyckena. Ååh, va´ jag var anvundsjuk..Att talangen består märks väl!

  2. Gunnel

    Åh! Du är all för snäll Lillian. Förresten kommer jag ihåg kassettbandet med Burt Bacharach som jag fick låna julen 1974. En av mina första stora musikupplevelser! Jag somnade med min batteridrivna bandspelare instoppad i kuddvaret och låg där och smäktade för allt vad tygen höll. Raindrops keep falling………

  3. Kent Hellqvist

    Hej Gunnel det är några år sen vi kämpa med ditt piano på Historiegränd 16 c det är väl inte det pianot du spelar på än. Från före detta granne. Kent

  4. Gunnel

    Men hej Kent!!
    Kul att du ger dej tillkänna! Ja du, det pianot gick inte av för hackor. Hoppas du inte fick några bestående men efter bärandet! Sist vi träffades på Estrad så spanade vi ju båda efter lite ”lättare grejer”. Musiken växer man inte ifrån i första taget!

  5. Ann-Kathrin

    Pianot på historiegränd är det fler som kommer ihåg. Göran brukar berätta nån gång emellanåt om när pianot skulle bäras upp ett antal trappor…spiraltrappor dessutom. Om jag inte minns fel så höll Lasse M på att få sätt halva livet till, åtminstone ett ben. Men upp kom det, jag tror det kom ner också för den delen, nåt år senare :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.