Ett par ulvar i fårakläder bland munskänkar och fingourmeter.

Idag blir det Vinprovarmässa i stan. R har fått en inbjudan som även innefattar mej. Det ska bli intressant och roligt. Vi uppskattar verkligen god mat och dryck, men med bästa vilja i världen kan jag inte påstå att någon av oss är vinkännare.

Mina depraverade bihålor kan ligga mej i vinfatet. För R.s del är det tålamodet som tryter. Han kan inte behålla något i munnen längre än nödvändigt, sväljer nästan innan han tuggar och uppfattar sällan smaknyanser. Han tycker att det mesta är jättegott.

Vi är visserligen livsnjutare, men fort ska det gå! Ritsch ratsch filiklart och så vidare till nästa göromål. Lite som att chi gong inte är något för mej – hellre då karate – man gör samma rörelser, fast mycket fortare och blir alltså klar snabbare. Svisch!! Effektivitet och tidsbesparande i sanning.

Men man lär ju så länge man lever och vi får väl snegla lite på hur de andra gör idag. Humma instämmande, nicka och säja nåt klokt om jord, gräs eller kanske vanilj. Med lite tur och ett par puffar Nezeril kanske mina bihålor öppnas och skickar hisnande smakupplevelser till hjärnan, och R – han får lägga manken till, sakta ned en aning och öppna sina sinnen.

Varken det dyra goda vinet från hans förförelsemiddag eller storrödingen från hans profilbild har jag sett röken av sedan de uppfyllt sitt syfte, och när vi någon gång köper vin är det på mitt initiativ. Falsk marknadsföring kallas det visst. Himla tur att det fanns andra mysiga kvaliteter som uppvägde!

Min arbetskamrat Jenny brukar förundras över att jag inte riktigt känner mej bekväm i den lite ’nippertippiga’ look som jag tydligen har på jobbet. Egentligen känner jag mej mest äkta i grönstövlen fleecejackan och stormössan då jag liksom får ett annat tonfall och mer kraft i stegen. Men det passar sej kanske inte idag.

4 kommentarer

  1. A.

    Jag älskar också god mat och fina viner, vilka det är får andra hålla reda på. Har dock varit på vinprovning och uttryckt mig. Gott, jättegott, surt, dåligt, blaskigt osv..
    Det var trevligt att lära sig mera, vissa viner goda till det och mindre bra till det..
    Visst är det roligt att göra sig fin men jag brukar säga att jag trivs bäst i stövlen, förkläde, hilka o en stickekoft. Önskar att jag hade en stuga i skogen och en våning på Manhattan.
    Förresten är jag också Kräfta som du!

  2. Gunnel

    Stuga i skogen och våning på Manhattan låter underbart – dock med lite logistikproblem för mej som ska pendla till Gauto, får nog nöja mej med Umeå och göra en och annan avstickare ”over there”. Undrar om det är för att vi är kräftor eller inlandsbor från samma tidsepok som är orsak till våra likheter? För det kan väl ändå inte bero på söndagsskolan???

  3. ellen

    Gunnel, du kanske får nöja dej med att du känner en som har både och..våning på Manhattan o stuga i skogen:)
    LN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.