Nordisk hälsa…

Nu jädrar kommer en gymselfie…..

1595CAA9-01CC-45F0-AEE5-9045399C3182

Jag har som sagt bytt liv, som en orm som ömsat skinn, är så innerligt trött på att vara den snälla tanten med svintohår! Nej tack, det passar mig inte alls. Jag är klar med den tiden och redo att göra jobbet med min fysiska kropp!

Min kropp passar inte längre min person och jag började runt årsskiftet att ”träna”, hur har det gått? Sisådär måste jag säga.. Stunderna på gymmet har känts väldigt poänglösa om jag skall vara helt ärliga. Jag har brakat igenom dom stackars maskinerna jag fått tilldelat och kört på konditionsmaskinerna. Jag har åkt hem och det har inte känts någonstans i kroppen att jag tränat.

Så ärligt talat har det inte känts roligt -Jag har varit ute och gått och bara rört mig massor MEN eftersom jag faktiskt HAR tränat så där så att det känts tidigare i mitt liv har detta inte känts som träning.

Runt jul träffade jag ljuvliga Elin som började berätta för mig om Nordisk Hälsa och Johan Carlaby, en personlig tränare med ett annat perspektiv och tänk på hälsa, styrka och rörelse. Hon strålade när hon talade om hans träning. Nu är ju Elin en ung tjej och inte en rund svintotant som jag är MEN jag blev nyfiken för jag hörde att det var något dom hade som jag saknat. Så jag började följa Nordisk hälsa på facebook och instagram på inrådan av Elin, jag messade faktiskt och berättade kort vem jag var och varför jag hängde efter på sociala medier och vi har haft ett intressant utbyte av tankar.

Nordisk hälsa (där Johan finns) skrev ett otroligt bra inlägg runt nyår om motivation, och lade fram det på så sätt att det inte handlar om motivation utan om ViLJA -Den tog i mig.

Vilja -Jag vill förändras… Jag har stått stilla i 7 ÅR!!! Jag vill något nytt, jag är allergisk mot soffan och Netflix, jag vill ha rörelse, aktivitet, liv, glädje -Så jag har kört, på gym och så har tiden gått utan att något liksom händer. Sitta och dra och pressa maskiner gjorde jag för 20 år sedan!

Så såg jag denna annons i de sociala medierna (fast med datum nu i mars!) (Nordisk Hälsa)

Bild:Instagram Nordisk_hälsa, används med tillstånd.

Bild: Instagram Nordisk_hälsa, bild används efter inhämtat tillstånd

Johan skulle hålla Steg 1 -Så jag anmälde mig. Jag tänkte mig inte för jag bara hoppade och i söndags deltog jag i workshop om Benstyrka. När de tre timmarna var slut rann jag över vägen och på någotvis tog jag mig till mina föräldrar och Tarzan fick skjutsa hem mig -Det var färdiggått för dagen so to speak.

Träningen var något HELT annat, har aldrig i hela livet varit på värre eller mera fantastisk träning. Höll både på svimma och spy. Blev otroligt GLAD av dagen och att även jag som tant klarade av det hela utifrån mina förutsättningar. Fick hela tiden jättebra information och förståelse för vad vi pysslade med. Två dagar efter hade jag bisarr träningsvärk (samtidigt som magsjukan hälsade på) Jag har aldrig känt mig mera levande och stark där jag stapplade runt på mina stumma ben. Fick lite tips av Johan på vad jag skulle göra för att motverka det hela -Självklart fungerade det!

Jag tänkte att jag med min vikt g.a.r.a.n.t.e.r.a.t skulle ha ont i knän och leder eftersom jag faktiskt hoppade (eller ja, försökte i alla fall) -MEN det har inte gjort ont någonstans på annat sätt än härlig, massiv träningsvärk i delar av benen som jag inte visste att jag hade!!

Jag fick träna med Johan i onsdags också, det var bara att hoppa jämfota från hukstående, gå som en struts och allehanda övningar, svetten sprutade! Idag tränade jag själv på gymmet och körde uteslutande de övningar jag lärt mig under veckan -SÅ ska det kännas! NU känns det roligt!! Senast jag upplevt den där totala rörelsen i hela kroppen var för massor med somrar sedan när min bror körde yoga med mig i stugan.

Vad jag har saknat denna inspiration! För med rätt inspiration kommer viljan och med viljan kommer drivet och det kom helt rätt i tid för mig. Det finns garanterat en mening med att det blivit exakt så här!

Nu håller jag tummarna att det finns utrymme för mig att få fortsätta träna med denna personliga tränare som KAN sin sak och som defacto KRÄVER resultat av den som vill träna med honom! -Sånt behöver gormiga själar som jag!

Denna fredagskväll avslutas tidigt och jag gör mig redo för att jobba därefter vankas middag ute med en vän från förr som hörde av sig idag! Fast innan jobbet ska jag göra mina 20 minuter hemma enligt rekommendation!

Livet är gott!

//a

PS: som fri agent har jag inte erhållit ersättning för att skriva detta inlägg! Däremot uppmanar jag alla som vill ha VILJA till hälsa och rörelse att vara kritisk mot PT:s och att söka tills man hittar den där människan som levererat kvalité, kunskap och som är en MÄNNISKA!

Bild: @nordisk_hälsa (instagram) Bild används efter inhämtat tillstånd

Bild: @nordisk_hälsa (Instagram) Bild används efter inhämtat tillstånd.

4 kommentarer

  1. Elin

    Underbart att du hittat rätt! Du kommer att komma så långt. Både psykiskt och fysiskt! Kom ihåg att du är STARK!

  2. Evelina

    Åh så härligt! Ska läsa motivations inlägget jag med. Det behövs för efter denna tunga vår och en våg som seglar uppåt behöver jag en spark i baken!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Behöver du en spark där bak köper du webkurs med Johan -Då är det slut på ursäkter KRAM //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.