Hycklande guide? Nixpix!

Jag har nog prestationsångest. Det ligger liksom i typ A människans natur tror jag. Därför kände jag verkligen en viss press att komma på något ”smart” och genuint BRA för en turist att göra här i Umeå. I blixthalkan. I den konstiga ”vintern”. Alltså började jag kolla runt på våra museum för att se om jag skulle hänvisa den italienska vännen dit.

Sedan började jag fundera över hur ofta jag själv besöker våra museum. Ja få se nu… Vi var ju med jobbet på Guitars… Hm hm hm.. Det är inte så att jag ogillar museum jag upplever det bara en aning småtråkigt. Det känns som att titta på gamla brädbitar säger föga om våran stad och hur livet här ser ut osv. Så att börja överväga att hänvisa honom till museum kändes aningen fel.

Jag har ju mitt eget motto: Keep it real.

Låt mig säga som så att idag… Har jag sålt Umeå från den mest diskbänksrealistiska nivå man kan tänka sig.

TY… Igår kom sonen till mig och jag tänkte sanna mina ord inte lämna honom ensam utan jag hade lovat honom att hjälpa honom att fixa en sak på stan. Alltså mötte vi italienaren på Utopia, som vackert fick följa med och snurra på Game -Japp, för så ser mitt liv ut. Det är mitt Umeå. Ibland alltså. Sedan fikade vi på stan, i typ supersonicspeed för så är det när man har en son som vill hem till Playstation!

Därefter släpade vi honom på en lokalbuss. Vi var jätteduktiga, vi pekade ut NUS och Campus och ICA Mariehem (för det är saker man bör känna till!) och vi pekade faktiskt åt vilket HÅLL Nydala låg också.. OM han skulle vilja bada i sommar och få fågelparasiter.

Därefter bjöd vi på kaffe… Ja inte hemma hos MiG utan i kattens hem 🙂 Sedan gjorde vi det mest svenska man kan göra… Vi tog en tur till GODISHUSET för att köpa LÖRDAGSGODIS! -Japp, Godishuset är mera museum i mina ögon än något annat. Det är banne mig där det händer på lördagseftermiddag! I alla fall om man är förälder!

Jag vill även påpeka att jag gav honom en lektion om MELLANMJÖLK eftersom det är Sverige i ett nötskal.

Vi skrattade i alla fall gott och vi konstaterade att det var väldigt halkigt. Jag tänker nog som så att det är bättre att vara sig själv än att försöka sig på att vara någon man inte är! Sedan tyckte jag det lät klokt som en annan av hans svenska vänner sagt… Att det nog är vi svenskar som skulle behöva bli guidad av HONOM så att vi ser allt det där som vi inte ens ser!

Mitt självpåtagna uppdrag som guide är avslutat. Jag och sonen är helnöjda med eftermiddagen och det tror jag även det internationella besöket var -Han var i alla fall väldigt nöjd med hotellrekommendationen!!! (alltid något!).

Nu skall nationalrätten tacos dukas fram -Nu börjar det vara tillbaks till vardagen så smått… Fast katten håller inte med!! Han är djupt förvirrad över sovtiderna som råder i huset. Därför har han gått och lagt sig i sin bur och vägrar komma fram! Han kommer nog när vi sätter oss för att se på tv… Det är jag helt övertygad om!

//a

 

PS: Det går inte att lura katten längre med dammsugaren… Han går bara och sätter sig i trappan och så sitter han och tittar fram bakom väggen för att se om det v.e.r.k.l.i.g.e.n blir städning eller om jag bara ville bli av med honom… Jag känner mig avslöjad!

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Kallar man sig för Fröken Krass så kan man inte visa upp en polerad bild av Umeå, utan du måste ju köra den vardagsrealistiska varianten om du nu inte vill byta epitet på dig själv 🙂

    Gissar dock att din italienska gäst uppskattade arrangemanget.

    PS: That cat is a spolied brat 😉

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Kommer alltid hålla mig realistisk… Det går inte att lära gamla hundar att sitta 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.