Läskunnighet…

Att barn lär sig läsa och skriva är A-O för framtiden. Så är det bara.

Själv knäckte jag läskoden för väldigt många år sedan, jag gick igenom bokslukaråldern till 110%. Så jag vill bara påpeka att jag KAN läsa.

En annan sida av myntet är att det inte bara handlar om att kunna läsa, det handlar även om LÄSFÖRSTÅELSE -Att begripa vad man läser, hur det skall tolkas etc. När jag testar och gör gamla högskoleprov brukar jag ha höga poäng på såväl ORD som just LÄSFÖRSTÅELSE.

MEN

Just denna helg undrar jag hur i hela friden det står till med just den förmågan -Faktiskt!

Det är det här med tekniken… Som sagt alla apple-produkter är nu säkerhetskopierade och hela snurren MEN padden och telefonen kunde ju inte skickas över till den nya apparaten. Nej, för dom produkterna är iNTE datorer. Alltså uppstod återigen dilemmat med molnet. Det var inget hemmansköp att investera i några GB förvaring i ett år.

Man har ju 5 GB gratis…

OM jag nu fattat saken rätt, vilket jag är väldigt RÄDD för att jag faktiskt ä.n.t.l.i.g.e.n. gjort så innebär det att jag hade använt 0,5 GB utrymme tidigare… Inte 4,5… Det ÄR ju faktiskt en viss skillnad.

ELLER så är det så att genom att föra över 900 foton till kapseln samt radera en hel radda med program faktiskt frigjorde väldigt mycket plats i molnet. Hur som helst…

Jag har väldigt mycket utrymme nu i alla fall -Det har jag i alla fall fattat.

Får vara precis hur det vill med den där saken, sonen har fått ”fritt fram” att ha kvar alla sina program på sin platta samt lasta in dom nya som inte alls gick att tanka hem under veckan på grund av platsbrist! Det nya han skulle tanka hem var ”Bank på internet” så att han kan börja ha koll på sina veckopengar -DET tycker jag låter fullkomligt ypperligt.

Nu väntar en sväng i skogen. Helt gratis. Under molnen 😀

//a

PS: Vad är det med alla dessa irriterande SPAM-kommentarer?!?! Blir skitless på alla låneerbjudanden, det RÄCKER med den formen på mail tycker jag…

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.