Övningskörning?

Igår slutade jag sjåpa mig och tog kavat nyckel till Enterprise för att åka på möte! Hur svårt kan det vara att hålla värsta rymdskeppet på vägen liksom?

Kapitel ett var i alla fall att se till att jag hade PiNK som sällskap. Alltså en cd-skiva som skulle in… Jo för NÅGONSTANS i bilen finns en cd-växlare! No problem. Gick med bestämda steg mot bilen och entrade flaggskeppet. Okej, cd-växlaren skall sitta i ”handskfacket”… Hur kommer man in i det?

Jag satt och tittade på det en liten stund tills det slog mig att allt måste skötas via kontrollpanelen och när jag väl fann rätt knapp öppnade sig mycket riktigt luckan! Tjohoo… Med rätt musik är det alltid festligare att köra…

…tills man kommer på vägen med detta rymdskepp!

Den här bilen ÄR stor. Den har en dum stolpe som gör att jag får kika fram några extra gånger. Den är också rent fantastisk att köra, automat och kör i stortsett av sig själv. Själv fick jag kämpa hårt med att ha ögonen på vägen och inte på alla displayer och finesser som fanns.

Den där uppvärmda ratten må vara överkurs men jösses vad mina händer uppskattade den detaljen!

Själva körningen skötte bilen, jag behövde bara manövrera. Jag kände mig som en övningskörare å vips hamnade jag bakom en!

Då slog det mig hur det var att övningsköra. Jag tror jag övningskörde EN gång med Tarzan på en faktiskt väg… EN gång med min bror och resten på körskola. Det hette att ”jag inte kunde ta kurvor i 50km/h” det var alltså anledningen till att det skreks så mycket om att bromsabromsabromsa!

Idag hoppas jag att alla som ser en övningskörare har EMPATi! Tänk på att alla är nybörjare och alla måste få öva. Ligg inte som en hund med nosen i baken, var inte hetsig, var vänlig.

Själv skall jag få in schabraket i garaget!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.