Nagelflisan…

Min grandiosa plan för att städa lyan (igår) från topp till tå med typ tandborste och något häftigt rengöringsmedel gick väl sisådär! Hallen är i alla fall väldigt ren -Alltid något!

Idag, efter jobbet, efter att ha åkt buss hem och hämtat bilen, på väg för att hämta upp sonen fastnade min nagel i jackfickan. Jag gjorde som man brukar, kände av med dom andra fingrarna och upptäckte en hemsk flisa. Det är något jag har stora problem med inser jag. Jag kan nästan inte koncentrera mig när en nagelflisa uppstår. För efter en sådan upptäckt är det som att nageln inte gör annat än att vara i vägen. Man fastnar, rivs och det är liksom urakut att antingen få tag i en nagelklippare eller en nagelfil. Det går bra med sax. Ja alltså finns inget tillhands så är det då det enda tillfället jag kan tycka att det är helt okej att bita av nageln. Handlar inte ett smack om fåfänga handlar enbart om läskigheter som när nageln fastnar.

Inget stör som en nagelflisa.

En annan sak jag gjort är att köpa 180 pipetter med ögondroppar, 1 flaska andra ögondroppar samt 1 flaska återfuktande nässpray. För efter dammandet igår var mina ögon snustorra (så pass illa att dom bara rann på kvällen!!!). Näsan var snustorr (blödde näsblod!) och jag började fundera på hur det egentligen står till med luftfuktigheten i hemmet!

Jag passade på att låna sonens luftfuktare och släpade in den i mitt sovrum. För att sedan komma på att den måste fyllas på. Så då släpade jag den till köket och tankade full vattentank. Sedan tillbaks, in med kontakten och sedan lät jag den spy ut vattenånga. Den där apparaten ställer man in på önskad luftfuktighetsprocent, sedan kör den tills rätt nivå uppnåtts.

Runt 40-45 brukar jag ha haft inne på sonens rum och det innebär att den har v.a.r.i.t tyst långa perioder för att sedan gå igång vid behov.

I alla fall… Igår kräktes den ånga konstant. När den startade upp låg det hela på runt 30% så jag förstod plötsligt varför både ögon, näsa, hud och naglar känns spröda och torra som fnöske nowdays. Den lät och bubblade och purrade och klunkade så jag var då tvungen att gå på toaletten två gånger under natten. Vid andra svängen drog jag ut kontakten för då fick det lov att vara nog -Då åkte även alla julstjärnor och annan julmyspysbelysning av!

Så, jag ser liksom fram emot en natt med välsmorda ögon och preparerad snok. Jag är laddad dock inte elektrisk och för det är jag tacksam!

Nått annat helt fantastiskt -Jag satt och pratade om min gummibandsmani och det tråkiga i att producera massor med små figurer som man bara typ kastar in i ett skåp -DÅ visade det sig att någon gärna ville beställa två figurer!!! Men YÄS säger jag!

Måndag avklarad och innan veckan är över har vi avklarat även lucia -OMG vad tiden går fort!

//a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.