Bakom masken…

 

IMG_4745

En morgon när jag åkte buss till jobbet talade jag med BP -Vi talade om hur vi hade det med h.ä.l.s.a.n. Han ställde en relevant fråga: ”-Hur bemöts du på jobbet av kollegor och av omgivningen, du ser ju inte sjuk ut” Ungefär så löd frågan.

SVAR: Mina kollegor har sett mig under flera år, både frisk och rejält dålig. Dom vet hur det ligger till. Dom närmast mig vet i allra högsta grad hur min tillvaro ser ut med eller utan smink!

Vi har alla masker.

Så är det bara. Jag känner faktiskt inte någon med en kronisk (osynlig) sjukdom som gjort sitt bästa för att SE sjuk ut, däremot är alla väldigt duktiga på att göra sitt bästa för att se pigga och friska ut -Bland folk i alla fall! Jag tror starkt på konceptet att om man ”gör sig i ordning” så känner man sig genast piggare.

Att man sedan ligger som en skadeskjuten kråka över hela sängen (i dom skönaste mjukis byxorna man kan hitta) när man väl kommit hem efter några ynka timmar i tjänst, är en helt annan sak!

Myntet har som sagt två sidor OCH en miljarder olika vinklar att betraktas ur.

Kloka drar inte ytliga slutsatser, dom frågar! 🙂

//a

 

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Caanita

    Du skriver ” kloka drar inga slutsatser, dom frågar”. Jag vågar mig därför på frågan, vad/vilken sjukdom lider du av? När man läser din blogg (vilket jag gör dagligen) förvånas man över din livsgnista och humor, trots att det mellan raderna framgår att du inte är helt kry.
    Om du tycker att frågan är för privat och därför inte vill svara, så respekterar jag det till fullo.

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Absolut rätt att fråga! Tack snälla för det. Jag har Primär skleroserande cholangit (PSC). En autoimmun sjukdom som angriper gallgångarna med kroniska inflammationer som i sin tur skapar ärrvävnad därinne. Ärrvävnad gör att det blir trångt å då kan levern påverkad! Det gör att jag har smärtor å är en rätt trött kvinna mellan mina inlägg 🙂 Uppskattar att du frågade! Kram //a

  2. Marja Granqvist

    Jag känner igen mig. I kväll har jag varit på kurs/studiebesök och ingen kunde ana att jag legat hela dagen som en trasa på soffan med ont i magen.
    Kramar! 🙂

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Exakt!! När man är ”utåt” är det ju en frist från den andra verkligheten man hanterar… Finns inget värre än trassel med magen!!! Hoppas du får remiss och allt det där så snart som möjligt!! Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.