Pulled Pork?

Pulled Pork -Jag äter kyckling till middag!

Under semestern satt jag flitigt och noterade ner hur jag skulle göra SÅÅÅ god ”pulled pork” som skulle vara SÅÅÅ gott att ha till fajitas och grönsaker.

Toppen, med ledig dag framför mig tog jag mig an den där klumpen igår. Jag torrgnuggade den med kryddor, jag gjorde hål i den som jag skulle och jag smackade in den i en plastpåse under natten för att vila till sig. Imorse åkte kalaset in i ugnen på låg temperatur och med termometern som en flagga på toppen.

Där har den stått. I många timmar. När tempen var rätt åkte den ut och har fått stå stilla.

Nu tog jag mig an den där historien och jag tror jag vill kräkas.

Jag var till och med så eländig att jag lät SONEN provsmaka för jag hade då sanna mina ord ingen lust att göra det.

Där simmade (den nu mycket lilla) klumpen runt i flott och gojs och det luktade verkligen diskutabelt! När jag hällde bort det som skulle hällas bort höll jag på börja hulka igen över lukten.

Vet då inte om det är på grund av gallgångarna som jag är så sjukt känslig, men jag tror nästan inte det. Spelar ingen roll att det ”bara” var att dra isär köttet med två gafflar… Det var äckligt ändå!

Misstänker starkt att jag gjort något fel så jag skall nog ta och intervjua min svägerska en sväng till, för det HÄR vill jag då inte äta. Kan inte alls begripa vad alla vurmas över till vansinne… Förstår det inte alls måste jag säga när jag tittar ner på mitt högst konstiga resultat!

Nej men om jag skulle ta mig an kycklingen då helt enkelt…

//a

PS: Jag kanske skall gå matlagningskurs ändå… hm hm hm….

2 kommentarer

  1. Anders

    Dragen gris? Det låter synnerligen suspekt! 🙂 Allvarligt, hade också hört att Pulled Pork skulle vara så ”himla gott” så jag fuskade och köpte färdiggjord i affären. Måste säga att det smakade inte alls lika gott som förväntat. Tacka vet jag oxfilé med potatisgratäng! Kyckling är inte alls dumt det heller!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Vi käkade hängmörad biff idag faktiskt! Gris blir det iNTE här på väldigt länge! Är traumatiserad! Usch… //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.