Vaken…

Hålögd och med vaggande kropp har jag suttit på en stol och vaknat. För ögonblicket var alla positiva tankar om ”jobbstart” som bortblåsta. Det vill säga att de positiva tankarna blåste bort när jag insåg att det här med att börja jobba även innebär att man faktiskt skall UPP ur gosigheten bland kuddarna!

Väl uppe suddade jag till balkongen och såg att det iNTE var grått och blött ute, och jag blev helt häpen när jag spontant kände för att CYKLA till jobbet. Man kan bevisligen chocka sig själv också ibland -Det är ju trevligt.

Jag får lite flashback-känslor, känns lite som när man var liten och det var dags första skoldagen efter sommarlovet. Den enda skillnaden är väl att jag idag inte behöver ta med mig en rulle bänkpapper till jobbet liksom.

Om jag nu bara kunde komma på vad jag har för fiffigt lösenord till min användare på jobbet så skulle ju allt vara klart… Men något säger mig att jag bör komma i god tid så jag hinner prata med HelpDesk det första jag gör. Kan tänka mig att det inte är helt ovanligt att HelpDesk får samtal av semester-återvändande-människor som glömt bort sina lösenord -DET måste ju vara ett ultimat tecken på att man kunnat koppla bort jobbet totalt!!!! Nu har ju jag inte varit på jobbet sedan slutet av april så jag känner faktiskt att det förståeligt om jag glömt mitt lösenord… I synnerhet eftersom jag vet att jag BYTTE till något jättesäkert bara dagarna innan jag hamnade på akuten!!! Jag hann liksom inte få in vanan att knappa in det 325 gånger per dag!!

Det löser sig, lite mera kaffe innan det är dags på allvar helt enkelt!

//a

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Anders

    Jodå, det är VÄLDIGT vanligt att folk har glömt sina lösenord efter en längre tids ledighet 🙂 Jag brukade säga till användarna som ville ha ett nytt lösenord att ”Det låter som om du har lyckats vara ledig ordentligt” och det ser jag som positivt.

    Rent allmänt så tycker jag att man inte ska välja lösenord av typen Rku#W67!z för de är så svåra att komma ihåg. Det är bättre med en lösenordsfras, t.ex. ”mormors katt heter kalle och är nummer 1” som man då kan förkorta till t.ex. MormorsKattHeterKalle#1. Ett lösenord bör vara längre än minst åtta och helst femton tecken och ska inte innehålla ord som kan slås upp i en ordlista, ligger i följd på tangentbordet som qwerty eller något lättgissat som t.ex. Hösten2014 eller maken/makans namn.

    Även jag har problem med att lösenorden sitter snarare i fingrarna än i huvudet och jag brukar trycka fel ett antal gånger efter jag bytt tills fingrarna har vant sig med det nya lösenordet 🙂

    Men visst är det skönt att man som vuxen slipper att tänka på att ta med sig bänkpapper till jobbet i allafall 🙂

    Och grattis till att äntligen vara tillbaka på jobbet efter så lång tid hemma!

    • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

      Det tillfälliga lösenordet jag fick från HelpDesk kräver inget geni för att knäcka… Vi kan dock inte byta lösen förrän nästa dag!
      Bänkpapper behövdes som sagt inte till jobbet, mitt skåp innehöll dock en hel del frigolitbitar 😀 Älskade vardagshumorn är tillbaks i mitt liv.
      Det var verkligen toppen att vara på plats! //a

      • Anders

        Man brukar ofta ge användare som glömt sitt lösenord ett enkelt tillfälligt lösenord av typen ”Bytmig123” för att de inte ska höra av sig en gång till för att de fipplat bort det tillfälliga lösenordet.

        Låter dock märkligt att ni inte kan byta lösenord förrän nästa dag?

        Hoppas att det inte blev för mycket frigolitsmulor att städa bort ur skåpet 🙂

        • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

          Mmmmm jag började skratta direkt jag kom fram till HelpDesk med mitt finfina ärende… Så han skrattade också!
          Det var värt varje smula att städa 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.