Positioner….

Jag har väl mer än önskvärt förmedlat min fäbless för min säng, fluffiga kuddar, härliga täcken och vackra sängkläder! Samt SÖMN, ljuv skönt smärtfri SÖMN!

Igår när det var dags att snurra in sig för godnatt intog jag min framstupa-sidolägesposition. Senaste månaderna har det liksom blivit en vana att i alla fall snabbt lägga mig i den positionen på höger sida, väldigt snabbt för att sedan vända tillbaka på rygg och bara andas. -Det har verkligen inte gått att ligga på höger sida någon långstund utan att jag börjat känna av obehag.

Igår låg jag således och väntade…. Å väntade…. Å gosade mot kudden… Å njöt över att ligga där som en skadeskjuten, nerfallen kråka i sängen… -Inget hände!!! 😀

Jag blev liksom vaken och väldigt medveten om att det plötsligt gick BRA att ligga så där! Gjorde inte ont någonstans därinne, ingen gallgång som började knorra, nada… Det var frittfram att kråka vidare!

Det är f.r.a.m.s.t.e.g!!!!!!

Jag har absolut förståelse för om ingen annan begriper detta ”scoop” men i min värld är det banne mig nyhetsvärde! Det betyder trots allt att något även blivit RÄTT av ingreppen!

Att kunna sova och att kunna LiGGA i sängen som man vill var något som slog mig när jag var inlagd. För då kunde jag bara ligga extremt stilla på rygg. När jag skulle upp eller när jag försökte vända mig på sidan var smärtorna så horribla att det absolut inte gick. Jag skämtade tillochmed om saken och sade att jag skulle få liggsår om det inte gav sig snart.

Jag vet att jag försökte vända mig på vänster sida och där var grinden uppe på sängen, så jag höll i gallret och mina tankar gick i det ögonblicket till fängelse! Det var helt omöjligt att vända eller vrida sig på något sätt!

Det är en löjlig, enkel och sådan självklar sak… Men hur många människor har inte värk, smärtor som stör just den livsviktiga sömnen?

Det är små saker att glädjas åt varje dag. Själv känner jag mig inte som en mockasin idag utan känner mig glad efter en riktigt skön natt. Då är dagen lättare att hantera!

//a

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Anders

    Grattis till den goda sömnen! Och vad bra att det finns minst en människa som uppskattar det lilla här i livet! Visst är det trevligare med skor i stället för mockasiner 🙂

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Mockasiner är hemska saker som jag minns med fasa från barndomen, särskilt sicksack sömmen! Jag brukar säga att jag är ”easy to please” men det brukar ALLTiD misstolkas 😀 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.