Den blomstertid nu kommer….

”-Wohooooooo nu går jag ALDRiG mera i skolan en frEEEEEEdag” tjöt sonen inför helgen som just gick.. Jag  log åt hans entusiasm, ni vet lite så där som vuxna kan göra när dom tycker att barn är ”för tokiga” ha ha ha.

Började sedan fråga om varför dom inte har någon läxa

”-Men DAHHH vi går ju inte i skolan….”

Hummm… va?

Nej, just ja…. Maj-Juni är ju som en enda gigantisk klämdag! Nu är det visst kristihimmelsfärdsdag vi skall stanna Sverige för.. På TORSDAG. Alltså är skolan ledig på FREDAG också… (i nästa liv skall jag banne mig bli lärare!!!).

SÅ snurrade sonen och hans polare runt här i helgen och diskuterade veckan. Så började det uppdagas att onsdag inte alls var någon skoldag -Lägg av, förkunnade jag! Inte i fridens namn är man ledig dagen FÖRE Kristi hi? Jodå, SJÄLVKLART är man det!

Nästa fredag är det nationaldag och sedan är det faktiskt skolavslutning. SÅåå någon fler fredag blir det inte alls i skolan. Jippie tycker sonen och hans vänner! Sonen undrade således om vi kunde åka och bada! På den frågan svarar jag i nuläget NEJ. Å hela världen vet varför.

Istället skall jag åka och köpa VANTAR åt min son, för det sista paret fingervantar som skickades till skolan igår kom hem i form av EN vante. Jag trodde i min enfald att det var slut på vant-behovet för det här läsåret. MEN jag hade lika fel i den frågan som i ledighetsfrågan!

Jag är djupt tacksam att min son har sin mormor som ställer upp som fritids när skolan för 59:e gången i maj är ledig! 😀

//a

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.