Vart börjar man?!

Det är något seriöst FEL på internet… Lokalt i mitt hem alltså!

Jag vet inte VAD det är för fel and it drives me bananas! Jag KAN inte sådant här!!

Jag börjar fundera på om… En router kan ”bli för gammal”? Alltså hur mycket trafik klarar en router av liksom? ALLA enheter i detta hem är ju mer eller  mindre uppkopplat via Wi-Fi. Telefoner, apple-tv, iPads, Wii U, PS3, skrivaren, datorer -Ja, jösses det känns ju banne mig som att man checkat in på NASA:s huvudkontor -MiNST!

Javisst ja…. Problem…Problemet är att när sonen skall spela på ”sin” server kan han inte lira via router:n utan man måste smacka in sladden rakt in i hans dator. Å det tar MASSOR av tid eftersom hans dator envisas med att avvisa inkopplingen och göra den ”begränsad” (och jag tappar tålamodet när jag sitter vid den där idiotiska versionen av windows som bara är som en grön-fippel-störande-dumhet i mitt Mac-huvud!) SAMT att när det väl godkänns och sonen kan lira med sina polare sitter jag som isolerad på en Ö -Utelämnad till att surfa via 3G och DET känns ytterst omodernt!! Internetdela uppkoppling till iPad via phonen känns också aningen ”suck” när man HAR en router och allt som (i TEORiN) borde fungera utan problem! Tycker jag alltså…. Routerproblems-analfabeten!

Å varför inte via routern? Därför den här dumma routern (ja, jag TYCKER prylar kan vara DUMMA!!!) fixar inte att jag ändrar inställningen och öppnar ”port-forward” i routern:s systeminställning…. Å då tänker jag… Det är MYCKET troligt att det finns både en och fem handhavande fel här MEN jag tänker att lösningen kanske ändå är att köpa en NY router?

Den här är ju ”gammal” -Hela fyra år!! Å jag vet faktiskt inte om man behöver tänka på antal enheter när man skaffar en router för när den där rackaren inköptes var det EN dator som skulle kopplas upp mot den! Det HÄR är vardagliga problem som jag brottas med…

Å jag måste säga att det är jämt skägg mellan router-problem och gallkramper… Faktiskt!

//a

PS. Vad skulle jag göra utan Facebook? Tack A.V för seriöst goda råd!!!

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anders

    Att din sons dator har problem att få en IP-adress när han kopplar in den i routern tyder på kompabilitetsproblem mellan datorn och routern. Även om det förstör alla personliga inställningar så skulle jag nog testa en ”factory reset” av routern. Brukar finnas en liten knapp någonstans på routern som man håller intryckt en stund eller så kan man göra det via administrationsgränssnittet. Där kan man i regel också göra en ”firmware update”. Ibland hjälper en uppdatering av mjukvaran i routern vid problem, men inte alltid. Skulle även kolla nätverkskablarna så att de inte är skadade och sitter i ordentligt. Sedan så är det bra om de är av bra kvalitet samt av standarden cat 5e eller 6.

    Hjälper inte ovanstående så skulle jag nog köpa en ny router av lite högre kvalitet för där är det mer sannolikt att man kan göra avancerade inställningar för t.ex. port forward och annat som datorspelande kräver.

    PS: Använd gärna sidan http://www.bredbandskollen.se för att kontrollera att du få den hastighet som internetleverantören lovar.

    • Anna H (inläggsförfattare)

      Öhum… Vill spontant gråta men TACK! Skall ta tag i det där… Nån annan dag!! 🙂 Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.