Hur gick det med servern?!

Åh.. jag avskyr att läsa att någon skall göra något som ter sig som en utmaning och så får man inte veta hur det gick! Fröken Krass bjuder självklart på den krassa sanningen

Jo, jag skulle alltså försöka fixa sonens minecraftserver i La Casa så att han och hans polare kunde spela på den…

Först var jag kaxig och optimistisk. Det mesta här i livet som rör sådant går att googla sig fram -Sonen hade redan funnit en lämplig manual som jag skulle följa -Pice of cake!

Efter en stund fick jag sammanbitet be sonen visa mig hur i hela friden jag kom tillbaks till ”skrivbordet” -Windows 8 och jag är allt annat än kompatibla kan jag berätta… Jag är och förblir appel-nörd! Windows 8 är banne mig fullständigt obegripligt.. Jag menar varför krångla till det.. vart tog startknappen vägen?!

Sonen förklarade pedagogiskt för mig hur jag skulle flippra mellan sidor och ta mig till det jag vill kalla utforskaren. Run cmd skulle jag göra för att få reda på den externa… eller var det interna ip-adressen… What ever… det tog sin tid

Sedan skulle jag ”bara” in i admin-nåntig på själva routern. Vid det laget bad jag sonen byta rum eftersom han låg och lyssnade på -i mina öron -sjukt frenetisk musik om och om igen!

Där var det tvärstopp.

Då slog jag upp min egen bärbara dator -Dum gamla lenovo som fungerar ibland! MEN därifrån kom jag åt routern. HAHA jag var överlycklig. Flipprade runt bland flikarna och hittade det jag sökte ”port forward”, matade in siffror och uppgifter och konstaterade att jag kunde välja ny karriär om jag kände för det. Det var en busenkelt tills jag tryckte på SAVE!

Då dog datorn… Å då dog routern. Å alla enheter som var kopplade till den tappade tråden till det stora internet.

Jaha… det var ju inte så roligt..längre! Alltså gjorde jag fika.

Besvärat började jag tänka på att jag alltså skulle ut och köpa ny router, installera alla enheter till den nya routern och sedan också ta emot Tarzans iPad och deras telefoner så fort dom landat för att koppla upp dom mot det ”nya wi-fi”.

Kiddo och jag fikade. Kiddo nämnde ingenting kring det inträffade -han har en fantastisk känsla för tajming min son! Sedan var jag ju liksom tvungen att börja förklara att jag inte bara misslyckats med att fixa hans efterlängtade server jag hade dessutom sett till att han inte skulle kunna ha lite kontakt med sina vänner på kvällstid via Skype -Vilket varit räddningen denna vab-vecka!

”-Du… det gick inte så bra för mig det där med servern…” började jag lite lätt sammanbitet.

Han var redan på väg upp för trapporna som en rem då han skulle kolla något på YouTube via padden! Ännu mera strutsbeteende för dagen så tog jag och lät honom pipa upp utan vidare samtal. Jag gick i stället efter för att kunna förklara vad jag gjort.. eller förklara att jag gjort något med vad hade jag då ingen aning om.

Prisar gudarna, något hade hänt men ändå inte. Allt dog men allt fungerade då senare -Någon port forward blev det inte denna dag

Sonens pappa har förklarat att just den här typen av router som finns i såväl La Casa som i våran egen lya är kända för att inte fungera när det gäller ”port-forward”. Alltså ska jag köpa ny router.. Med dubbelutgång-nånting å jag har ingen aning vad i hela friden det betyder!

Men ärlig är jag i allafall! -Alltid något!

//a

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.