Natt-logistik…

För att göra det enkelt för mig själv körde jag upp med kiddo till stugan. Där rasar och skrattar hans kusiner, där är Tarzan, Ugglan och Svägerskan, där får jag vila och maten serverad. Där får jag frisk luft och natur som är ren och doftar skog.

Inför natten stod vi inför dilemmat att servera alla en sängplats. Stugan knökfull, ena brorssonen som hade eldat i öppenspisen så det var 800 grader och jag som hostade. Sedan fanns två snarkterrorister utpekade som ingen ville sova runt omrking.

Tarzan och Ugglan blev förpassade till Tomelilla bäddsoffan -i själva stugan, vid tv:n och stora bordet. Runt 21-tiden var Tarzan trött efter en lång, mycket intensiv dag och ville således bara SOVA! Sägar började bäddas upp liksom soffan. Kidzen mycket förvånade över det faktum att der redan skulle sovas! Film och fredagsmys då?! Vi körde enad linje att det var sängtime!

Då konstaterades att BÄDDSOFFANS mittenben var fel fel fel… Dom var böjda och konstiga. Tarzan låg vresig och kröp runt golvet för att inspektera bärigheten på bädden. Ungar skrek att dom var hungriga, elektronisk underhållning skulle laddas och Tarzan skulle SOVA punkt NU

Efter ett antal mackor, tekoppar var killarna nöjda för att krypa i säng. Tarzan såg ut att ha dragit en kudde över huvudet och med all önskvärd tydlighet visat att det var tackochgodnatt! Själv tog jag min hostmedicin och beväpnade mig med en vattenflaska. Jag och kiddo fick överta Ugglan och Tarzans sovrum. Där stängde vi in oss och flängde upp fönstret på vid gavel! Dubbelsäng och ”egen kuppe” var ju rena rama lyxen!

Snarkandet bröt ut på alla håll i stugan. Jag låg och hostade men somnade slutligen även jag. Vaknade i gryningen runt 06 och föntret åkte åter upp. Förväntade mig att katten skulle komma som en målsökande torped för att hoppa ut i morgondimman eftersom han kvällen innan de facto hängt ut genom fönstret och jag fått ramla in i elementet för att fånga honom i flykten! Ingen katt kom.

Däremot vaknade även min son och vi konstaterade att det var en sjukt frenetisk fågel utanför fönstret som pep med en enformig hög ton som pep värre än ett brandlarm ute i något träd.

Trots konstiga stödben i tomelillan hade i allafall även Tarzan och ugglan fått puffa lugnt hela natten. Alla utvilade. Jag återhämtar mig och få allehanda hjälp och kiddo har redan varit ute i två timmar i höstsolen tillsammans med sina kusiner.

So far -Allt gott! Nära och kära är balsam för själen!

//a

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.