Förre UFC-spelaren mot Allsvenskan

Ibrahim Kallay fick ju som bekant efter succéhöst i Umeå FC 2012 lämna klubben… Flyttlasset bar till Luleå där han fortsatt bevisat att han är för bra för division 1 med sex mål och två assist på tio matcher i en släpande anfallsroll. Nu finns intresse från Allsvenska klubbar enligt agenten patrick Mörk som uttalar sig i NSD:

– Det är egentligen absurt att han är i division I. Han borde ha gått redan, men en nackdel har varit att han har spelat på lite olika platser. Det är aldrig en fördel, säger Mörk, som i NSD drar paralleller till IFK Norrköpings genombrottsman Alhaji Kamara, som även han är från Sierre Leone:

– Det är ju en bra väg det här, som jag har valt med många av de här afrikanerna, att de börjar i lite mindre klubbar. Det har ofta funkat bra, men ibland underskattar toppklubbarna de här spelarna. Ett bra exempel är Alhaji Kamara, som var i Frej. Då var de ett bottenlag i ettan och han användes helt fel, på en kant. Frej ville inte ens ha kvar honom, han ansågs som en väldig flopp. Nu är han en av allsvenskans hetaste forwards.

Flyttlasset lär gå efter säsongen.

– Han är 20 år, och för utvecklingens skull bör man väl vara 20 eller 21 när man tar klivet in i allsvenskan. Han kunde absolut ha spelat allsvenskt i år, men nu blev det ett år till och han trivs. Luleå tar väl hand om honom, han har en ledande roll och spelar hela tiden. Jag tror inte att det är en nackdel, säger Mörk till NSD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.