Får sagan ett lyckligt slut i Brasilien?

Då var det dags. Det alla fotbollsfans har väntat på – fotbolls-VM i sambafotbollens hemland har premiär. Brasilien välkomnar ett högintressant Kroatien och jag kan utlova en ordentlig kickstart av hela turneringen.

Men vilka gör då upp om det här i slutända?

Ja, precis som vanligt gör många upp om det. Länder som Italien, Spanien, England, Frankrike, Argentina, Brasilien, Holland och så vidare har alla chansen. På det vet vi att det alltid (!) kommer en eller två uppstickare som ställer till det för de stora. I min bok finns dock bara en handfull lag som verkligen har chansen att gå hela vägen. Brasilien, Spanien, Tyskland, Italien och Belgien är i min bok dessa fem lag. Här finns stjärnor så det räcker till och blir över – men framförallt en riktigt bra defensiv över hela banan. Vi må vara i gladfotbollens hemland, men defensiven blir alltid otroligt avgörande i ett jämnt slutspel där bara 90 minuter står mellan ett avancemang och ett uttåg.

För att VM-sagan skall få ett lyckligt slut vill det till att Brasilien är det lag som går hela vägen och skapar tidernas (?!) VM-fest, och varför skall de egentligen misslyckas med detta? Backlinjen har hur många stjärnor som helst, mittfältet känns väldigt balanserat samtidigt som Neymar och Brasilien brukar rimma väldigt bra. Kanske saknas en riktig striker längst fram, men det är inte så att den som får chansen kommer att vara dålig.

Belgien har allt mer lyfts fram som en farlig outsider, och med tanke på lagets förlustfria svit i kvalet (mot bland annat Kroatien) så tror jag faktiskt att de är redo för en final redan nu. Här finns världens kanske bästa målvakt under året i Courtois, superbacken Kompany, assistkungen Hazard och blivande storstjärnor som exempelvis Januzaj och Lukaku. Laget har på bara några år samlat på sig ett antal superstjärnor och det här kan bli turneringen som på riktigt placerar dem bland de stora.

Nu njuter vi!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.