Grupp C: Uppstickarnas grupp?

Japan, Colombia, Elfenbenskusten och Grekland hör inte hemma i samma kategori som de stora fotbollsnationerna, men här finns skällpotential så det räcker och blir över. Se upp för Colombia!

1. Colombia: Falcao är skadad, men trots detta ställer laget upp med Carlos Bacca (Sevillas succéspelare från Europa League) samt Jackson Martinez (Porto). Där bakom finns spelare som Juan Fernando Quintero (Porto),  James Rodriguez (Monaco), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina) och flera andra. Många i Colombia lär ha ökat sitt marknadsvärde efter VM, och jag antar att storklubbarna håller koll när de tar hem grupp C..
2. Elfenbenskusten: Drogba är en vinnare, Gervinho kommer från en bra säsong och Yaya Toure från en helt sanslös sådan. Lite ålderstiget, men nog tänder gubbarna till i ett VM. Det samtidigt som Elfenbenskusten brukar kunna bjuda på genombrottsspelare som man aldrig hört talas om.
3. Grekland: Sliter för sitt ekonomiskt krisande land, och jag räknar med flera ”meriterande” resultat, men inte mer.
4. Japan: Storstjärnorna Honda och Kagawa har knappast rosat marknaden i år, och även om de brukar vara bättre för sitt land så är jag tveksam. Samtidigt oerhört farliga om de får poängkänning/slutspelskänning – här ger ingen upp!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.