Oroväckande UFC-besked

Sju missade alltså helgens två matcher där UFC enligt uppgift inte alls presterade som man tidigare gjort (inte jättekonstigt). Erik Lundström (Oklara ryggproblem, troligen ”diskproblematik”), Simon Mårtensson (lätt uttänjt ledband i knät) och Fredrik Wennebro (axel ur led) är de tre spelarna som både är viktigast för laget av de skadade, och som verkar längst ifrån en comeback. Om de alla hinner bli redo till premiären är ytterst tveksamt.

Lundströms ryggproblem känns som något som kan vara bra på en vecka, men lika gärna kan dra ut och spoliera vårsäsongen. Troligen väntar en magnetröntgen som ger klarhet här. Han har inte tränat på två veckor med laget.

Mårtensson vet vi har en trasslig skadehistorik, och är det någons knän jag skulle vara försiktig med så är det dennes. Med Mårtensson eventuellt borta undrar jag om det inte blir 4-3-3 trots Wibergs fina målform. Känns som att UFC har mycket bra folk för den formationen.

Wennebros axel gick alltså ur led ytterligare en vända för någon vecka sedan. Egentligen borde han nog operera nu, men det skulle innebära en lång rehab och att stora delar av säsongen går förlorad. Risken är såklart överhängande att axeln flyger igen under vårsäsongen, även om han kanske kommer till spel med bra tejpning (och ett skydd som är på g). Han tränar med laget just nu.

Avslutningsvis levererar UFC följane nyhet en dag som denna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.