Nattsvart är ordet UFC

Det kunde förmodligen inte ha blivit värre för Umeå FC. Det var en sak att laget föll mot topplaget Brommapojkarna, men att man dessutom (förmodligen) tappar Erik Lundström resterande del av säsongen är riktigt bittert. Jag pratade med Erik direkt efter matchen och med tårar i halsen förklarade han att knät kändes instabilt. Vi kanske kan hoppas på en comeback de sista matcherna men med all sannolikhet är han borta resterande del av säsongen. Ett korsband är minst sex månader..

På det saknas avstängda Marko, Eek och Burström i nästa match och jag vågar knappt spekulera i vem som skall ersätta dessa. Sjöström är såklart given och frågan är om inte Bohman – Maripuu borde vara de bästa namnen i övrigt.
Matchen är för övrigt mot Degerfors, som ligger strax ovanför kvalstrecket, så det går väl knappast att tala om hur viktigt det är med tre poäng. Jag tror inte att Superettan-tåget gick mot BP, men det kan gå mot Degerfors den 17:e September. 

I övrigt då? Godkänt spelmässigt skulle jag säga. Sudar "tvålar" på 0-1-målet, men i 99 fall av 100 så får han frispark för den tackling som föranleder "tvålen". Just domarinsatsen lämnar otroligt mycket i övrigt att önska. UFC-lägret var väldigt upprört efter matchen och jag förstår dem. Även 2-1-målet kommer efter att domaren "hittat" en frispark och först efter att topplaget gått upp i ledning så började UFC få med sig domslut. Lite typiskt toppen- mot botten-syndrom om du frågar mig. Om ni undrar varför Örjan fick sig en pratstund med domaren så berodde det på att han ropade till sina spelare att passa sig för ytterligare varningar och därmed avstängningar. Domaren upplevde det som en förolämpning..

Positivt då? Att Kallay var bäst på banan och defenitivt bör få fortsatt förtroende – i övrigt tunt på den fronten.

Spelarbetygen dyker upp under morgondagen.

2 kommentarer

  1. JC

    Bra skrivet Markus, håller med dig om att Kallay var riktigt vass igår, kul att se. Att domaren var en katastrof stämmer ju tyvärr också, kändes som att dom gett pryon-eleven chansen att döma igår.
    Vad tycker du om Örjan och Stuarts coachning under matchen? Kändes det inte lite märkligt att Maripuu lämnas utanför startelvan till förmån för t.ex. Bohman? Och varför tar man UT Kallay med 10 min kvar när han är planens bästa spelare och UFC ligger under? Känns också som att valet att köra Lundström som kantspelare inte är det bästa, han känns ganska vilsen på kanten, kommer inte upp i den kapacitet han har.

  2. Markus Isacson

    Svar till JC (2012-09-04 10:01)
    Som jag förstår så har man varit missnöjd med att spelet blir allt för mycket i sidled med Maripuu – därav petningen. Skulle dock själv också ha velat ha honom på planen (främst för defensivens skull) och kanske satt ut Wennebro på vänsterkanten för Bohman.
    Vad gäller Kallay så tror jag att det handlade om att han inte var redo för 90 minuter. Ett bra tag sedan han spelade en hel match.
    Lundström på kanten tycker jag ändå fungerade hyfsat. Känslan är att fyra av lagets kanske fem bästa spelare just nu är just centrala mittfältare. Ska någon ut är det nog Erik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.