Inför Hammarby – Umeå IK

I helgen börjar det, en ny säsong av damallsvenskan startar igen. För Umeå IK:s del innebär det bortamatch mot Hammarby.

– Vi är så redo vi bara kan bli, sa tränare Blomqvist när jag snackade med honom under dagen.

Då kan man ju fråga sig, är UIK verkligen redo? Ja, det återstår att se.

Nu ska jag vara på det klara med att jag inte har sett mycket att årets Umeå IK med egna ögon, vilket gör mig handikappad i mitt försök till att analysera.

Årets UIK är mycket bättre än förra årets, det är vi nog alla överens om. Laget har förstärkts, men framför allt breddats med namnkunniga spelare och nu finns det tuff konkurrens på de flesta positionerna.

Säsongens allra främsta värvning, Ramona Bachmann, har tyvärr inte blivit kvitt sina ryggproblem ännu. En frisk Bachmann kan avgöra matcher på egen hand, vilket är en spelartyp som UIK saknade förra året. Dagens status på henne:

– Ramona kommer inte att starta matchen mot Hammarby. Däremot så hoppas jag att hon kan vara med på bänken och eventuellt hoppa in under andra halvlek, förklarar Blomqvist.

Hammarby ska nog UIK visserligen klara av även utan Bachmann. Så pass stor skillnad ska det vara mellan lagen, även om man inte ska ta ut något i förskott.

Det finns dock en del frågor man vill ha svar på, vissa svar kommer vi säkert få redan på söndag. Men jag tycker att det är lite oroväckande att man har spelat oavgjort mot Piteå alla tre gånger lagen har mötts. Visst har UIK, enligt uppgifter, oftast varit det bättre laget, men så fungerar det inte i en serie. Även om man är hur bra som helst vinner man inga matcher om man inte gör fler mål än motståndarna, så funkar det.

Förhoppningsvis kan UIK göra en stabil insats på söndag och komma hem med en säker seger, vilket vore välbehövligt för det fortsatta arbetets skull.

Jag tippar och säger att UIK vinner matchen med 2-1.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.