Nytt i akvariumet

Längesedan jag skrev något om akvariumet så här kommer några rader och bilder. Tyvärr dog vår stora snygga svärdbärarhane för en månad sedan och gissa om det blev en explosion av svärd efter det! Två av de viltfärgade ynglena fick en väldig fart på svärdproduktionen och tyvärr en av våra fullvuxna svarta honor också. Och den här gången har jag kollat noga. Hon hade inte något gonopodium innan!

Valiseneriaexplosion! Det är den där långa gräsliknande växten. Den skruvade valisnerian vid pumpen och anubiasen längst fram börjar också ta fart.

Ett par putsande otocinclusar. Låter det mesta av algerna vara eftersom att otocinclusarna äter det. Nu har de bara varit tre stycken oto:sar i karet så de fick ett par kompisar till idag. Hittade stora i fin form på Djurmagazinet.

Svärdbäraryngel i pineappleteckning. Är lite lätt lycklig över att hon ärvde sin mors starka färger.

Den svarta honan som bestämde sig för att bli en hane.

Såhär suddigt ser det oftast ut när jag fotar. Roade mig med att skriva in lite färger. Den som det står marmorerad över är vår nya hane. Eftersom att vi för tillfället inte har några fertila hanar i karet tyckte jag att det var en bra idé att skaffa en…

Den nya svärdbärarhanen hade inte tid att fastna på bild. På karet som han gick i stod det att teckningen var marmorerad men jag tycker att han ser ut som en gul pineapple korsat med en dålig musse pigg. Om jag nu ska vara teknisk. Snygg är han iallafall även om han är något mindre än vad jag egentligen tycker att en hane ska vara. Jag är iallafall väldigt nöjd med honom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.