Djuren jag behöver.

En av vår tids mest debatterade hundtränare måste vara Cesar Millan, hundviskaren, ibland har han ändå sina poänger. Han brukar säga att vi får inte de hundar vi vill ha, vi får de hundar vi behöver. Nu är jag inte hundägare men jag känner igen mig iallafall.

Själv har jag fyra katter, fyra olika personligheter som varje dag påminner mig om att försöka leva att mer balanserat liv.

Den äldsta katten är en dominant, högljudd kärring med en överraskande lojala och mjuka sidor. Hon påminner mig om att inte bli irriterad eller stressad i onödan. När jag blir stressad och irriterad plockar hon direkt upp det och börjar ställa till oreda. Hon gör alla saker hon vet att hon inte får göra inom loppet av 30 sekunder och ökar min stress- och irritationsnivå till plågsamma nivåer. Alltså tänker jag alltid till en extra gång innan jag blir stressad och irriterad eftersom att jag vet att mitt humör får konsekvenser.

Den näst äldsta katten är riktigt långsam, långsam på alla de vis, det är som att hon alltid befinner sig i ett tillstånd av meditation. Ofta när jag snabbt ska ta mig från en del av lägenheten till en annan så går hon lååååångsamt mitt i min väg och får mig att hålla tillbaka mina steg för att inte trampa på henne. Det är vad hon påminner mig om, det är inte hela världen om saker och ting inte händer nu, direkt på en gång. Hon påminner mig om att ta det lugnt och slappna av.

Näst äldsta katten.

Den näst yngsta katten är en riktig kärleksbomb, en gång övergiven och hemlös, kastar hon sig nu hämningslöst över de människor som vunnit hennes förtroende och överöser oss med gos. Hon påminner mig om att inte vara långsint, att förlåta ger mer än att inte förlåta. Dessutom är hon mina ångestdämpande i pälsform, hon känner av när jag börjar bli på tok för full av ångest och vägrar låta mig gå förrän jag har lugnat ned mig.

Den yngsta katten är en riktig pajas, hon vill alltid vara med och undersöka och springet i hennes ben verkar aldrig ge med sig. Hon påminner mig om att skratt och nyfikenhet på livet är viktigt. Att allt kan få en humoristisk vändning bara jag vill.

Det är mycket jag måste lära mig här i livet. Det är därför jag har många katter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.