Senaste tidens böcker.

Min lästakt är väl kanske inte den högsta någonsin just nu men det gör ingenting, det är ingen tävling direkt. Tycker att det är mysig nedvarvning att ligga och läsa innan jag somnar. Det här är de böcker jag läst på senaste tiden:

Hmm… Var ska jag börja?

Det har blivit en hel del P.D. James på sistone. Jag gillar brittiska deckarförfattarinnor och P.D. James är lätt att få tag på. En pocket för en femma på närmsta secondhand. Enkelt och billigt! Böjelser och Begär, Det Svarta Tornet och Mord i Sinnet, alla tre med Adam Dalgliesh i huvudrollen. Gillar de här lite melankoliska deckarna där polisen inte alltid får fast skurken.

Sedan läste jag även igenom hela Krönikan om landet Prydain av Lloyd Alexander. Och Ritzka Zigenarflickan också. Ungdomsböcker som även vuxna kan läsa med behållning.

Islandet av Carina Burman har jag för mig att jag skrivit om förut? Totalt briljant! Otroligt vackert skriven, lite drömlik och allmänt bara fantastisk.

George Orwells Djurfarmen har jag också läst och älskat.

Ray Bradburys Fahrenheit 451 likaså.

Gillar helt enkelt att få mig en tankeställare då och då om storebrorssamhällen.

En aning mer lättläst var Stephenie Meyers The Short Second Life of Bree Tanner. Och då blev jag såklart tvungen att läsa om Breaking Dawn…

För att fortsätta på fantasytemat läste jag även Terry brooks serie Arvet från Shannara, helt okej klassisk fantasy. Och då passade jag även på att läsa om hans Urbanfantasyserie om Nest Freemark. Som jag gillar bättre.

Katter, hästar och andra personer av Gudrun Wennerström var ytterligare en sådan bok jag helst ville slänga i väggen. Ypperligt dålig!

Däremot fick jag lite lyckokänslor av Alexander McCall Smiths Rätt inställning till regn, för- och eftermiddagen som jag tillbringade med den boken i sängen var absolut inte bortkastade. Frågan är om jag kanske inte föredrar Isabel Dalhousie framför Mma Ramotswe… Apropå Mma Ramotswe så läste jag även Den gode maken på Zebra Drive. Jag vet inte, jag gillar båda kvinnorna, det är två väldigt lika och ändå olika serier. Småputtrigt, lite allvar och mycket bra funderingar!

Och nu har jag förhalat min städning till max. Måste nog ta och sätta igång…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.