Mera fiskbilder!

 Har fotat lite nykomlingar och några gamla rävar. 

Corydoras paleatus, fläckig pansarmal. Som jag har längtat efter det här gänget! Gick och peppade i en hel vecka innan köpet!

Ett gäng på sex stycken blev det. 

Det är inte så svårt att förstå varför de kallas för pansarmalar!

Blodtetror, Hyphessobrycon eques. Tio stycken totalt är det. Hade lite problem med dem, eller snarare en av dem. Vi började nämligen med fem stycken och när vi stoppade ned pansarmalarna började en av dem attackera pansarmalarna. Nu visste vi ju att det kunde bli så på grund av att stimmet var för litet. Vi stoppade i fem stycken till tetror och nu uppför dom sig. Blodtetror är ökända aggressiva fenbitare och bör hållas i stora stim så att dom kan bråka med varandra istället för andra fiskar.

Trots aggressiviteten är det otroligt vackra tetror!

Och över till en fisk som är tre gånger så liten som en blodtetra, en nigeriaguppy! Äntligen har jag fått ett hyffsat kort på den vackraste av våra hanar! 

Här ser det ut att vara ett gonopodium på väg! Ser ni den där röda fenan undertill? Om den är trekantigt formad är det en hona, är den ett rakt streck så är det en hane. Det här ser ut att hålla på att bli ett rakt streck. Följetongen fortsätter!

Fisken underst i bild är en av våra egenuppfödda honor, just för tillfället är hon så dräktig att hon ser ut som att hon skulle kunna sprocka i vilken sekund som helst!

Överst på bilden är den skyldige hanen.

Här är en tidigare avkomma från just dom två. Ynglet är verkligen sådär galet orange i verkligheten också. Så det ska bli himla kul att se vad som kommer den här gången!

En kommentar

  1. katt man du

    jag låvar jag är en ricktig katt. när ja tar en öl så LÅVAR jag att jag kan skriv-va? svenska i ungefärr secksti sekundärr..vad tmjaao mjaaaOOOoo mjaooo mjaaaoo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.