Tack för fisken – igen!

Fick höra i veckan att en hel del människor fann mitt moderatintermezzo roligt. Tyvärr (för mig) har jag en ny att bjuda på från igår.

Satt igår i godan ro och drack öl när en ytligt bekant sakta börjar manövrera sig åt mitt håll. Jag tittar ömsom ner i drickat och ömsom mobilen och till slut kommer YB (ytligt bekantingen) tillräckligt nära så att han råkar få syn på mig och frågar om han får slå sig ned. Eftersom att vi faktiskt är ytligt bekanta har jag svårt att hitta på något skäl till varför YB inte kan få göra det och säger därför ja…

Och så inleder han konversationen som han alltid gör med att fråga om jag känner igen honom (om jag kände igen honom de första tio gångerna borde jag ju gjort det nu också. Rent logiskt sådär) Men jag ler lite reserverat och säger att javisst det gör jag. Och så börjar han nämna alla de platser han känner igen mig från. Få av de ställena är några jag har några hjärtliga minnen ifrån och försöker behålla mitt reserverade leende och inte börja grimasera vilt.

Och sedan började han prata om hur svår och mystisk han tyckte att han var när vi först började råka frekventera samma ställen. Vid det laget började jag ledsna ordentligt och bestämde mig för att jag skulle börja bli svår. Så jag log och svarade att nej, det tyckte jag inte att han var.

Då bytte han ände och började prata om hur snäll och söt han var nu, visst tyckte jag också det? Jag svarade att jag inte tyckte att det var särskilt sött att man påpekar hur söt man är och log ett snett leende.

Då försökte han på nytt och sa att jag var väldigt söt ikväll. Jag svarade kort att jag är alltid söt. Och så skickade jag ett sms med S.O.S. till J som stod i baren.

När YB insåg att det inte gick att komma någon vart med komplimanger om mitt yttre försökte han komma med ett kvasipsykologiskt uttalande om att jag inte gillade att man utmanade mig. Först bara stirrade jag på honom och sedan sa jag att han kunde ju alltid försöka.

Efter det dröp han av. Och J kom tillbaka till bordet och skrattade åt mig.

Jag var väldigt nöjd med att åka buss hem själv igår.

En kommentar

  1. annkristin

    du är klockren..:)..du skriver o uttrycker dig på ett väldigt bra/roligt sätt..:)
    ha en fortsatt bra lördag..:))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.