UFC-bloggen

Snack med Bäckström

Om ni läste UFCs startuppställning, tänkte ni då på vilka som lirade mittback? Jens Sjöström är väl ingen konstighet, men Andreas Utterhall. Den ni! Och ja, det är samma kille som har frälst UFC från anfallspositionen ett antal gånger, inte minst i kvalet 2005. Hur som helst så ville jag klura vidare på det här och slog därför en pling till sportchef Mr. Bäckström himself.

 

Utterhall som back?

– Japp. Han har varit med och tränat en tid och nu ska vi ge honom några matcher, därefter får vi se vad det testet har inneburit. Om han kontrakteras så är det som försvarsspelare, men än så länge är inget beslut tagit.

Vi som har följt UFC:s försäsong har naturligtvis lagt märke till att Utterhall har varit med och tränat och tanken slog oss här om veckan vid sidan av planen. Utterhall har längden och huvudspelet för att spela i mittlåset.

– Han är ganska snabb också, fyllde Bäckström i.

En annan mittback som tränar med UFC är Anders Asplund, tidigare Hammarby TFF. Hur går det där?

– Tanken var att han skulle ha spelat idag, men han har blivit sjuk. Vi vill se honom i match på fullstor plan innan vi tar några beslut kring honom, säger Bäckström.

Och Robin Nilsson. Han känns redan klar och spelade nu från start mot Robertsfors, men han har inte skrivit på något kontrakt än?

– Det har han inte. Vi är dock intresserade av honom och ska ha dialoger med Skellefteå och Mariehem inom kort. Han står på kontrakt hos Skellefteå, men Mariehem ska också ha ett ord med i leken, förklarar Håkan.

Mer lär hända på Robin Nilsson-fronten inom kort alltså. Till sist, Kali Ongala?

– Där har det inte hänt något nytt, säger Bäckström.

 

Då är i varje fall några frågetecken förklarade.

PS. Har fått frågan förr, men nej. Jag är inte släkt med Andreas Utterhall. Det är skillnad på U och O alltså.

Det var allt för ikväll.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.