Positivt med lärlingsanställningar!

Att vara riksdagsledamot har många positiva fördelar. En av dom är att få göra verksamhetsbesök. Jag har besökt olika organisationer, företag stora som små. Jag har besökt olika näringar i hela vårt län. Vid flera av mina företagsbesök kommer möjligheten att anställa lärlingar upp till diskussion. Den satsning som Alliansregeringen gjort på att erbjuda fler lärlingsplatser är rätt väg att gå och den nya reform som trädde ikraft förra veckan som handlar om YA-jobb är även den en reform som förhoppningsvis kommer att få lika stora positiva omdömen. Skolverket har publicerat en rapport som visar att arbetsgivare är positiva till att ta emot lärlingar. Vi har en utmaning i att skapa ett ännu större intresse hos arbetsgivare att vilja ta emot lärlingar eftersom behovet är stort.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Lärlingsutbildning är inte en dum tanke. Jag vill dock höja ett varningens finger för att lärlingar kan bli ett substitut till att anställa mer personal, och då går det fel väg!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vid mitt besök i Tärnaby/Hemavan för två veckor sedan var det en fråga som kom upp flera gånger om inte möjligheten fanns till lärlingar. Du får en gedigen utbildnig från botten och chansen att du får ungdommar att stanna kvar i regionen ökar. Det finns en begränsing över hur länge du får vara lärling så din oro behöver inte vara så stor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.