Röster utan budskap!

I mediabruset av alla valanalyser kan jag inte låta bli att reflektera över ett par saker. Alla etablerade partier har blivit ifrågasatta över vilken politik de driver och det visar valresultatet med stor tydlighet. Jag tycker det är intressant att SD tar en plats i kommunfullmäktige i Lycksele utan att en enda kandidat för partiet har berättat vad de vill göra för Lycksele. Är det inte intressant vad ett parti vill arbeta för i vår kommun? I Umeå är det samma fenomen och här kommer även Feministiskt initiativ in i kommunfullmäktige. Jag tycker detta är intressant, innan valet visade media på hur många som läste partiernas olika valmanifest för att kunna hitta rätt parti att rösta på, hur ska man tolka dessa yttringar när man kan få röster utan att presentera vad man vill åstadkomma?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

21 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      nu förstår jag inte var du vill komma. Alla stora partier som finns representerade i Riksdagen har valmanifest. I kommunen har alla partier det utom sd. Vad röstar man på om man inte vet vad de vill ?

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Förstår att du finner det intressant att SD ( vilka jag personligen hatar) kommer in i kommunfullmäktigen etc utan att säga vilken politik de ska driva.

    Det är inte alls konstigt, om du tänker efter, om du fick välja mellan någon som inget säger eller någon som ljuger, vilken hade du då valt?

    Vart i Alliansens manifest 2006 stod det att A kasseavgiften skulle höjas? Var stod det att pensionärerna skulle få behöva betala högre skatt på samma inkomst? Vilken valaffisch sa att ”Rösta på Alliansen så säljer vu ut sjukvård till riskkapitalbolag”?

      • John

        Sorgligt att du ger ett sådant svar , för det Lars skriver är ju ingenting annat än sanning . Har du sovit under regeringsåren ?

      • Lars Gidlöf

        Hej

        På vilket sätt är den skev? Du menar väl inte att de saker jag räknade upp inte fanns i Ert budskap till väljarna?

        Sen apropå verklighetsbilden. Vilken verklighet tror du är mest lärande, jobba World wide med en massa olika nationaliteter eller sitta som riksdagsledamot, åka på studie besök som är uppstyrd av de som får besöket?

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          Om du granskar alla vallöften som Alliansen gav 2006 och 2010 så har drygt 90%av dessa uppfyllts.

  2. Yvonne Ångström

    Elisabeth! Jag följer med spänning hur det går i Västerbotten. Tyvärr verkar det som om fp förlorar
    sin plats och ni en. Jag håller tummarna för Dig!
    Yvonne

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Tack för dittv stöd. KD har också förlorat sin plats så det är lite Alliansröster från Västerbotten

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag kan absolut förstå att SD har växtvärk. Fortfarande är det märkligt att människor röstar på ett parti utan att veta vad partiet vill göra.

  3. nisse

    Vad vill moderaterna göra då förutom å sparka på vi som redan ligger ner å se till så att pensionärer få mera restskatt dom som har byggt upp detta land de är moderaterns politik.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Din bild av Sverige och Allianspolitik stämmer inte överens med verkligheten. Du kanske inte har förstått att Sverige och övriga världen har genomgått en av de värsta finanskriserna på nästan 100 år. Vi har klarat av krisen otroligt bra tack vare en tydlig och stark Alliansledd regering. Titta hur andra länder klarat av finanskrisen! Du svartmålar ett Sverige och det är trist att du inte vill se annat!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Hur såg situationen ut då? Hur många arbetstillfällen försvann då?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är intressant när de rödgröna partierna står kvar på samma resultat som 2010, alla partier förlorade detta val utom ett och det är SD. Det är också intressant att du gör dig till talesperson för alla människor i vårt land. Jag tror inte att alla håller med dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.