Mycket kvar att önska!

I dag kommer Turkiets president Erdogan till Sverige för att träffa företrädare ur den svenska regeringen och han ska även träffa vår kung. Det pågår ett stort förändringsarbete i landet när det gäller att stärka upp landets syn på blandannat mänskliga rättigheter, allt för att det ska uppfylla alla de krav som EU ställer inför ett kommande medelemskap. Jag är viceordförande i SSKT( svenska stödföreningen för mänskliga rättigehter i Turkiet) och vi hade ett seminarium i riksdagen i går tillsammans med en rad företrädare för fackliga organisationer i Turkiet. Det finns många förbättringsområden inom området fackliga rättigheter och det var interessant att höra om de sätt de arbetar för att stärka fackföreningarnas position i det turkiska samhället.Det är betydelsefullt att det finns starka parter på arbetsmarkanden för att få en utveckling. Turkiet är på väg men det finns mycket kvar att önska.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Åsiktsmaskine´n

    Det är direkt pinsamt att svenska moderater skänker en illaluktande legitimitet till Erdogans politik genom att ge honom denna plattform.

    Vad Moderaterna skulle gjort är såklart att först se till att förändrignar sker, SEN bjuda in Erdogan till samtal. Turkiet har världens högsta andel av fänglsade opposionella, många även utan rättegång.
    Med er moderaters inbjudan ger ni Erdogan en legitimitet för den politiken. Sen att det kommer nån liten undangömd kritik på ena hörnet är fullständigt ovidkommande.
    Hur fördelades samtalen med Erdogan, var med är 70% av samtalstiden vikt för stakt kritik mot Turkiet? Eller var all kritig levererad vid sidan när Erdogan åkt hem?
    Mycket pinsamt av svenska moderater.

    Men vad vet jag, det är kanske Lundin Oil som är det viktiga även i detta fall…

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag har ingen insyn i de samtal som förts med Turkiets premiärminister och kan därför inte svara för detta. Vad jag vet är att Sverige ställer höga krav på att Turkiet ska uppfylla alla de krav som finns ställda för ett medlemskap i EU och dessa krav innefattar många olika delar. En del av kritiken är att landet inte lever upp till respekt för mänskliga rättigheter och även åsiksfrihet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.