Egons blogg

Måndagen den 25/2!

 

I dag blir det en dag, som kan vara avgörande i många avseenden. Vi börjar en ny och ren vecka, med förhoppning om att kunna påverka samhällsutvecklingen åt rätt håll. Ett bra beslut, kan ha större påverkan på samhällsutvecklingen, än en säck med pengar. Det är människans inställning, som driver utvecklingen framåt. Då jag påstår att viljan är bättre än pengar, kanske jag sticker ut hakan, men jag anser att med pengar får man bara ögontjänare. Den äkta kraften får man av människor, som känner sig delaktiga i samhällsutvecklingen. Då skapas förutsättningarna av människor som vill.
Morgonen startas med ett möte, som har stor betydelse för Åseles framtid. Vi hoppas på ett positivt svar i denna fråga. Ett negativt svar kan vara förödande. Tids nog får ni höra vad det rör sig om och hur det blev.
 Dagen kommer att avslutas med ett offentligt möte kring akutbilen och hur det slutar vet man aldrig. Tycker alla politiker, att man har rätt uppdrag, en dag som denna?

2 kommentarer

  1. Christina Bergman

    Ja, det är så sant att pengar inte är det enda saliggörande. Men ibland betyder en obetydlig skärv mycket för överlevnadsförmågan.

    I Åsele-fallet med akutbilen har pengarna förpassats till skamvrån och landstinget vägrar, av förklarliga skäl,att ta fram pengarna i ljuset och låta dom tala sitt tydliga språk.

    Akutbilen har blivit drygt 1 miljon, kanske 1,5 miljoner dyrare, än ambulansen.
    Det är lika mycket som Ylipää säger sig ha tänkt spara genom bortbytet av en välfungerande ambulans i Åsele.
    Landstinget har därmed redan förbrukat 5 års ”tänkta” besparingar!
    En ambulans har i alla tider stått för ett litet snabbsjukhus på hjul Var behövs en ambulans, om inte i en fjällkommun? Varför hålla på och hitta på nya nödlösningar som till slut kallas för ”nästan” en ambulans, där ”nästan” står för mycket.

    ”Frihet, jämlikhet och broderskap” var i begynnelsen de grundläggande honnörsorden i vårt demokratibygge i välfärdslandet.

    Vi som bor i fjällkommunerna är för få och vi är tydligen inte heller tillräckligt inflytelserika för att tillmätas respekt när det kommer till fördelning av landstingets pengar.
    För att legitimera den styvmoderliga behandlingen av Åsele och Dorotea, Sorsele, Malå och Robertsfors har landstinget nu överöst inlandet med sina paroller:

    ”Samverkan” (låter fint, men betyder att landstinget vältrar över kostnader och ansvar på kommunen),

    ”telemedicin” (låter fint, men betyder att doktorn snart är en sällsynthet i en fjällkommun),

    ”utveckling=avveckling” (låter fint i den aningslöses öron, men betyder att inlandet snart står utan sina sjukstugor med akutplatser och ambulanser).

    Det är inte pengarna som fattas. Det är den goda människo- synen som fattas och därmed synen på vad pengar skall användas till.

    Landstingsmajoriteten vill nu inget högre än att kamma hem prestigevinsten.
    Ska dom få sin önskan uppfylld?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.