Egons blogg

Kloka beslut?

 

Vi inom oppositionen hade beslutat, att göra ett sista försök, att rädda skolan i Fredrika, oförändrad fram till 2015. En förändring av skolan i Fredrika, kan ha förödande konsekvenser för Åsele kommun, det kan bli ett trettiotal människor och tre företag som flyttar från orten. Man kan inte vänta och se om flytten blir verklighet, då är det för sent. Att veta att det kan ske, räcker för att en klok kommunledning måste fundera på, vilka åtgärder man ska vidta.
Tystnaden kring nedrustningen i Fredrika under denna månad, beror på ett löfte, som Fredrikaborna gav och det har man hållit.
Fredagen den 1 februari kl. 07.30 på morgonen, hade vi fått tid för en träff med representanter från majoriteten, för att diskutera skolan i Fredrika. Vi skulle prata om, att försöka rädda Åsele kommun från millionförluster. Vi tre från oppositionen blev storligen förvånade, när kommunalrådet öppnade med att fundera över, hur hans vapenbröder skulle arvoderas. Detta om något, säger vad som är viktigt för majoriteten. Mötet varade max 30 minuter.
Efter 27 dagar och ett antal träffar, har inget förändrats, majoritetens beslut står fast. Vi har tagit fram finansiering för drift av skolan till 2015, när en utvärdering skulle ske. Hur har man nu tänkt sig, att täcka förlusterna som uppstår i Fredrika? Eller har man överhuvudtaget tänkt?
Vi inom oppositionen har arbetat ideellt och kört gratis under denna tid. 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.