Egons blogg

Templet i Fredrika?

 

För ett år sedan, var jag med till Stockholm, där vi träffade två finansiärer till tempelbygget i Fredrika. Vi var i Stockholm i ett annat ärende och passade på att informera oss om läget kring tempelbygget. Åsele kommun visade då, att vi var intresserade av ett tempelbygge i Fredrika. Det var ett intressant möte och jag fick intrycket, att allt från finansiärernas sida var klart. Det var bara en del formalia som fattades.
Nu är det en ny vår och bygglov är sökt för tempelbygget. Det var ett möte i Vännäs förra veckan med ca 400 deltagare, med folk från både Umeå och Örnsköldsvik. Deltog någon officiell person från Åsele kommun?  Var det Bert-Rune, som var vår person? Har han officiellt fått det uppdraget?  Vi måste visa, att vi är intresserade av investeringar i Fredrika och på alla andra ställen i vår kommun.
De kringeffekter ett tempel innebär, kommer att ha stor betydelse för besöksnäringen. Det måste vara ett intresse, för vår kommun, att bygget kommer till stånd. Näringslivsstiftelsen bör fortsätta, att visa intresse för denna satsning. Varför inte uppdra till Bert-Rune, att vara kommunens man, som bevakar och följer utvecklingen av tempelbygget? Kommunen får inte bli osynlig i denna fråga. Den har stor betydelse för utvecklingen i Fredrika och hela vår kommun. Det är en indirekt näringslivsfråga och vi ska inte tillskjuta pengar, men investerarna måste känna kommunens stöd.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.