Egons blogg

Ett aprilskämt?

 

 
Nu har jag åter fått kontakt med omvärden. Två dagar utan internet, gör att jag inte kunnat lägga ut någon blogg. Jag tycker att bloggen ska vara en färskvara och produseras när tanken dyker upp. Att skriva bloggar för hela veckan och programera utläggning varje dag, är inget för mig. Det är tanken jag har nu, jag vill förmedla.
Helgen har varit trevlig som vanligt, men fisket tillsammans med barn och barnbarn har gett dålig utdelning. Vi fick bara ett fåtal abborrar av den mindre storleken. Vi hade sex gäddsaxar ute och fick bara en gädda. Skotern fick slita desto mera och på grund skoterns ålder, är det nu dags för ”skruvning”.
De senaste nio månaderna har mycket hänt i Åsele. Det går att likna med en graviditet, men fadern vågar inte ge sig till känna. Avkomman är den utflyttning av folk och företag som påbörjats. Vi får se om det betyder ”barnbidrag” (inkomster) eller enbart kostnader för ”fadern”. Det är svårt att släppa denna händelse, som är något utöver det normala för en kommun av Åseles storlek. Det blir nog ett DNA-test som får avgöra ”faderskapet”.
Det är nog många i den politiska majoriteten i Åsele, som tillsammans med mig, hoppas att alla dessa dåliga beslut är ett aprilskämt. Vi måste leva i verkligheten och lita på den lilla människan, som vill utveckla. Inte fatta beslut, utifrån en fantasivärd, som styrs av skuggor.

En kommentar

  1. Katarina Henriksson

    Det låter som en trevlig helg. Tur med vädret har vi ju haft också. Här i Viska hade vi fisketävling i lördags. Trevlig tillställning som skoterklubben arrangerat.

    Håller med dig om det där med tidsinställda blogginlägg. Jag använder mig ej heller av sådant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.