Egons blogg

Politikerliv?

 

Veckan går mot sitt slut och en summering av den politiska aktiviteten kan göras. Några beslut, som vi i oppositionen tycker är viktiga och kanske avgörande för samhällsutvecklingen, blev inte som vi tänkt. Det är så i en demokrati, det är bara att arbeta vidare. I de flesta frågorna, som vi avhandlat under veckan, har vi kunnat påverka besluten och varit överens med majoriteten.
En för mig viktig del i demokratin, är att alla får komma med förslag. Det är förslaget man ska diskutera, hur tokigt det än låter och det ska tas på allvar. En svår sak för många politiker, är att skilja på sak och person. Att inte tycka lika, får inte betyda ovänskap. Man måste respektera, att motståndaren har samma åsiktsrätt som du själv. Du måste respektera beslutet, även om det går dig emot, det är en del i demokratin.
Som politiker, får man passa sig för att bli maktfullkomlig. När man talar om kommunen eller kommunledningen i jagform, är man nära att gå över gränsen. Steget till öststatsmodellen är inte långt borta, när man uttrycker sig på det sättet och demokratin är borta med den. En politiker måste hela tiden tänka på vem han företräder och hålla sig till sanningen.
Nu gör vi helg och vilar från politiken. Vi får se vilken historia, jag hittar tills i morgon. Hoppas det blir något roligt.

2 kommentarer

  1. Katarina Henriksson

    ”Man måste respektera, att motståndaren har samma åsiktsrätt som du själv. Du måste respektera beslutet, även om det går dig emot, det är en del i demokratin.”

    Principen håller jag helt med om.
    Dock betyder respekt för beslut i mina ögon ej att man underlåter att fortsätta påverka sina politiker, för att man vill ha en framtid med tillväxt i kommunen. Jag har dessutom svårt att respektera politiker som vidhåller beslut som innebär att man bromsar i uppförsbacke.

    Respekten för beslut som är tagna får ej gå dithän att man räds att riva upp dem, om det visar sig att en annan väg är bättre att gå.

    Tack för en informativ och underhållande blogg Egon!

  2. Egon Persson

    Svar till Katarina Henriksson (2013-03-01 10:51)
    Du har alldeles rätt. Respektera ett beslut innebär inte, att man inte ska fortsätta driva opinion för att ändra ett beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.