Edward Riedl (M)

(S) tar inte ansvar för Sverige i sin vårmotion

Socialdemokraterna har presenterat sin vårmotion. Den innehåller få besked och det är bekymmersamt med ett ledande oppositionsparti som slarvar på ett så viktigt område som den ekonomiska politiken. Socialdemokraterna ställer ut dyra löften från talarstolen i riksdagen och på möten runt om i landet utan att ge några besked kring finansieringen. Det innebär att deras politik kommer att leda till antingen högre skatter för de som arbetar eller så urholkas de offentliga finanserna med deras politik. oavsett vilket skapar det otrygghet i ekonomin.

Men det värsta av allt är att de saknar en jobbpolitik och därigenom svaren på hur vi ska trygga långsiktig finansiering av vår välfärd. Det enda som Juholt visat är att han snabbt vill spendera det överskott alliansregeringen byggt upp genom ansvarsfull politik. Det är inte att ta ansvar för Sverige.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. JonasE

    Ovanligt mycket skitsnack för att vara dig!!.
    Om man slopar alla skattesänkningar så har man ett bra reformutrymme för just det man förelsår, utan skattehöjningar eller urholkade finanser.
    Bara en jämförelse: sänkr resturangmoms som beräknas enligt Borg ge ca 5-10.000 deltidstjänster, och det är bara beräknade siffror, är troligvit i det lägre skiskte i slutändan.
    För samma peng så kunde man anställa 9000 lärare, undersköterskor, osov.
    Alltså ett långt säkrare sätt att skapa fler jobb, men då ”får” man ju inte skattesänka…så frågan är: driver ni arbetslinjen eller skatteaänkarlinjen??.

  2. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-05-04 02:26)
    Tyvärr går inte socialdemokraternas politik ihop. Det går inte att lova allt gott åt alla hela tiden utan att någon behöver betala. I god tid innan valet kommer medborgare och media att granska om politiken går ihop. Då går det inte att berätta allt man vill göra utan att berätta hur man tänker betala för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.