Edward Riedl (M)

Muslimska helgdagar som föreslås av socialdemokraterna får tummen ner av Beatrice Ask (M)

Socialdemokraternas partisekreterare har föreslagit att Sverige ska införa muslimska helgdagar som röda dagar i Sverige. Det är samma Carin Jämtin som genom förslag som butler i tunnelbanan ledde socialdemokraterna till deras katastrofval i Stockholm. För detta befodrades hon till partisekreterare och kan nu kläcka fortsatt märkliga förslag – Fast på den nationella arenan. Hennes första utspel blev således att vilja införa muslimska helgdagar i Sverige. Detta förslag avfördas nu av ansvarig minister Beatrice Ask (M) vilket känns betryggande. Till att börja med har jag inte hört någon efterfråga att Sverige ska införa sådana förändringar. Dessutom tror jag intresset i Sverige för sådana förändringar är ytterst begränsat. Jag tror de enda som nu applåderar detta förslag är de främlingsfientliga krafterna i Sverige som nu har ytterligare något att skrämmas med.

Vad har hänt med socialdemokratin?

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. JonasE

    Där håller jag med dig, för ovanlighetens skull 😉 😉 !.
    Efterfrågan för att byta ut en nu redan befintligt helgdag mot en muslimsk lär vara marginellt, däremot så om man tillför fler helgdagar så lär det vara populärare, för vem skulle säga nej till mer ledighet??.
    Nu lär det senare vara svårt då vi internationellt sett har rätt många helgdagar i Sverige redan!!.

  2. Ulrike Ostermann

    Tack och lov för Beatrice Ask!Jag hoppas verkligen inte att sossarna vinner nästa val, för hur kommer Sverige att se ut om Carin Jämtin får hållas med sina tokerier?
    Trodde att en butler hörde ”överklassen” till, och nu har sossarnas partisekreterare börjat med positiv särbehandling av en speciell religion. Eller ska jag spetsa till saken genom att kalla det för diskriminering av till exempel den mosaiska tron? Är inte diskriminering straffbart?

    mosaiska tron; dvs varför har hon inte föreslagit en judisk helgdag?partisekreterare som kan man inte anmäla

    Jag får en känsla av att Jämtins förslag i första hand är ett desperat försök till socialdemokratiskt röstfiske inför nästa val!
    Jag anser att förslaget är en förolämpning mot övriga medborgare i Sverige som bekänner sig till andra religioner – jag ska rent av spetsa till debatten genom att fråga om inte hennes utspel kan tolkas som en diskriminering av den mosaiska tron; dvs varför har hon inte föreslagit en judisk helgdag?

  3. Skogsägare

    Man frågar sig vilken befintlig helgdag som i så fall skulle bytas ut? Första maj kanske? Är jag inte helt fel ute var det en viss österrikisk korpral som var först ut med att utlysa denna dag till nationell helgdag. Numera torde den uppskattas mest av de som firat valborg lite väl intensivt. Generellt borde dock trenden gå mot färre religiösa helgdagar, inte fler.

  4. Edward Riedl

    Svar till Ulrike Ostermann (2011-05-05 12:37)
    Nu fick socialdemokraterna till slut backa i den här frågan. men det är nog tyvärr inte det sista förslaget från Jämtins sida som lär förvåna och chocka. Tack och lov sitter inte s i regeringsställning.

  5. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2011-05-06 01:47)
    Nu fick socialdemokraterna till slut backa från detta. Första maj kan vi gott ha kvar – Men det är rimligen dags för oss moderater att ta över denna dag då den handlar om arbete och de som arbetar. Dessa företräder inte socialdemokraterna längre i särskilt stor utsträckning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.