Edward Riedl (M)

Jag blir äcklad

Jag blir uppriktigt sagt äcklad när terrordåden i Norge används som språngbräda in i den svenska debatten för att angripa Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt (M). Lena Mellin på aftonbladet beskriver Reinfeldts skriftliga uttalande i samband med dåden som svalt på gränsen till kallt. Vidare anklagas han för att inte i tillräcklig utsträckning delta i det inhemska sorgearbetet då han inte dök upp på en manifestation anordnad av SSU. Självklart går det att använda detta för att angripa Reinfeldt, moderaterna och alliansen om man vill. Men sådant gör åtminstone mig äcklad. Jag tycker vår statsminister har hållit en precis lagom profil i detta. Om han varit överallt hade han med största sannolikhet blivit anklagad av samma kritiker för att försöka plocka politiska poänger på det tragiska som hänt i vårt grannland. Låt oss istället nu sörja med de drabbade  och deras anhöriga i vårt grannland och inte göra politik av detta.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

11 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Media har skrikit ut att ABB är ”iskall”, sedan använder man samma begrepp om Reinfeldt.

    Det spelar ingen roll vad han gör eller säger i detta läge.

    Men, jag tror att de spjutspetsarna som skickas i denna form går av innan ”målet” alternativt funkar som en bumerang tillbax till avsändarna. Vämjeligt ä r det skedda i Norge utan att försöka sätta Reinfeldt i dess samband.

  2. lf

    Du blir äcklad.Du tar som vanligt stora ord i din mun.Wolodarski ledarskribent i Dagens Nyheter kritiserar Reinfeldt för att vara passiv och känslokall.
    Men det är ju tur att du Hexan/Mexan (Maria Skiddi) att luta dig emot när det blåser.

  3. JonasE

    Det som gjort detta till politik är Mörderen och ingen annan, då han valde sina offer på vänsterkanten!!.

  4. Lennart

    Välj dina ord om du vill vara trovärdig… att bli ”äcklad” av kritik tyder på att du skulle kunna öva upp din språkkänsla.

    Jag tror för övrigt inte att någon politiker har något emot att plocka hem politiska poäng när tillfälle ges. Det tackade i alla fall inte Göran Perssons motståndare nej till under tsunami-katastrofen.

    För egen tycker jag att Fredrik Reinfeldt ofta låter trött och ointresserad, han pratar ofta som om det alltid finns ett skrivet manus i bakhuvudet. Det lockar inte mitt öra.

    Att han dessutom flera gånger tacka nej till medverkan i tv efter terrordåden i Oslo, får mig att undra om det för honom är svårt att på ett naturligt sätt visa spontan medkänsla och förtvivlan när terrorn slår till och det saknas färdigskrivna manus.

    I så fall saknar vår statsminister den talang Jens Stoltenberg verkar ha. 94 procent av norrmännen är nöjda med hur han hanterat terrordåden – det innebär med andra ord att många fler än sossarna i Norge är nöjda med sin statsminister.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-07-30 17:36)
    Jag skriver i vanlig ordning vad jag tycker och tänker i min blogg. Jag blir uppriktigt sagt äcklad av att man försöker använda tragedin i Norge för att fortsätta svartmålningen av Fredrik Reinfeldt i Sverige.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-07-31 12:55)
    Du får gärna utveckla vad det är du menar. Jag har svårt att se sammanhanget i det du skriver kopplat till det jag skriver. jag blir dock lite oroad av vad du kanske antyder. Men utveckla gärna dina tankegångar.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2011-07-31 15:54)
    Dina antydningar av att Fredrik Reinfeldt skulle vara känslokall sätter jag i samband med den pågående kampanjen mot statsministern av samma personer som förfärades över mosa Mona kampanjen. Det är i precis detta du hittar min kritik. Att använda tragedin i Norge för att fortsätta kampanjen mot Fredrik Reinfeldt på hemmaplan är just det som äcklar mig.

  8. JonasE

    Du skrev: ”Låt oss istället nu sörja med de drabbade och deras anhöriga i vårt grannland och inte göra politik av detta”.

    Och jag svarade : ”Det som gjort detta till politik är Mörderen och ingen annan”.

    Vad behöver förtydligas??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.