Edward Riedl (M)

Jobben har blivit fler med alliansen trots svåra tider

SVD har gjort en faktakoll på LO:s påstående att jobben blivit 40 000 färre sedan alliansregeringen vann valet 2006. Tvärtom så konstaterar SVD:s faktakoll att det blivit 212 800 personer fler som jobbar 2011 jämfört med 2006. Detta trots att vi 2006 hade global högkonjunktur och 2011 precis passerat den värsta ekonomiska krisen globalt sett sedan -talet.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

12 kommentarer

  1. hej och hå

    Hur som helst så hade det blivit med jobb med eller utan alliansen….. Förstår sen inte hur ni endå kan tycka att ni gjort det bra, vi har hur mycket folk som helst som studerar eftersom de inte kan få jobb, samt massa som arbetar i Norge

  2. Krister Klermalm

    Räknar ni jobben med sysselsättningsgraden så har antalet jobb minskat. Dessutom hänger statistiken på vilka man räknar in där på vilka som är i arbete eller inte. Utanförskapet har inte blivit bättre utan mer plågsamt för våra medmänniskor, i med det har ohäslofrekvensen blivit högre.

  3. Sebastian

    Men likväl så gör du exakt samma misstag som resten av regeringen i den här frågan. Det vedertagna sättet att beräkna arbetslöshet är att använda sig av sysselsättningsGRAD, eftersom det inte är så konstigt att så länge befolkningen ökar ökar också antalet skapade jobb. I hela EU används denna sysselsättningsgrad som mått, och även i den artikel du länkar till står det tydligt och klart att den har minskar med 0,6% sedan 2006. Så används den vedertagna statistikmodellen har alltså sysselsättningsgraden minskat under ert styre.

  4. Isak

    Desperationen bland alliansföreträdarna breder ut sig allt
    mer. Statestik skapad eller beställd skall försöka bevisa
    att något är bättre än vad det är. Allt fler svenskar gen-
    omskådar nu detta och alliansen rasar i opinionen. I alli-
    ansens Sverige har dom rika blivit rikare och arbetslösa,
    sjuka och pensionärer fattigare. Trots försäljning av våra
    gemensamma tillgångar och miljardsubventioner till företag-
    samheten har arbetslösheten inte minskat.

  5. Ante

    Tyvärr har samtidigt sysselsättningsgraden minskat. Arbetslösheten har ökat så vi fortfarande har massarbetslöshet.

    Vad som är värst är att jämviktsarbetslösheten ligger fortfarande över 6 procent. Där har den legat dom senaste tjugo åren.

  6. Andreas

    Det är förstås roligt att det skapats fler arbeten. Tyvärr är dock arbetslösheten ändå högre nu efter snart sex år med borgerlig regering. Högre än under den tid såväl Reinfeldt som Borg talade om ”massarbetslöshet”. Det hör man inte ofta från dem numera.

    Trots ert massiva slöseri med skattemedel till de som redan har det bra har ni inte lyckats minska arbetslösheten. Den fattigaste tiondelen har fått SÄNKT disponibel inkomst. Det är ett fiasko. Ert fiasko.

  7. Edward Riedl

    Svar till hej och hå (2012-04-11 09:33)
    Intressant synpunkt. Att politiken inte spelar någon roll. Då måste Sverige haft tur i jobblotteriet då när vi fått många nya jobb samtidigt som andra länder förlorat arbetstillfällen.

  8. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2012-04-11 10:07)
    Men det är att jämföra äpplen och päron eftersom vi inte likt tidigare s-regeringar gömmer människor i statistiken.

  9. Edward Riedl

    Svar till Isak (2012-04-11 10:28)
    Torts krisen så har vi 200 000 fler jobb netto samtidigt som vi minskat utanförskapet i motsvarande grad (vilket förklarar varför det är att jämföra äpplen och päron).

  10. Edward Riedl

    Svar till Andreas (2012-04-11 11:50)
    Se tidigare svar där jag förklarar varför det inte är ett optimalt mått för att se vad som hänt och händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.