Edward Riedl (M)

Över gränsen

I malmö kunde barnen slå sönder piniatas föreställande Fredrik Reinfeldt (M), Anders Borg (M) och andra allianspolitiker på vänsterpartiets 1 maj firande. Enligt mitt sätt att se det faktiskt att i dubbel bemärkelse gå över gränsen. För de av oss som tycker våld och politik inte hänger ihop blir vänsterns gamla politiska våldsromantik tyvärr en påminnelse om att vi har en hel del kvar att göra. dessutom är det alltid otrevligt när barn indoktrineras och inte får växa upp och bilda sig en egen uppfattning.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

16 kommentarer

  1. patrik ekelund

    Vapenexporten du försvarar i din blogg förstör många mer barns liv än lite politisk satir. Hycklare!

  2. David Johansson

    Att politiskt häckla på det här sättet har alltid gjorts, tror du verkligen att barnen kommer att växa upp och bli våldsutövare på grund av en sån här oskyldig lek? Appropå indoktrinering tror jag att privatisering av skolor och sjukvård leder till lika mycket indoktrinering i ett ”Vi mot dom”-tänk, det har jag hunnit uppleva redan under min högstadie- och gymnasietid. Många som ansåg sig finare för att de fick gå på slottet Minervaskolan och så vidare.

    Och är det inte ett väldigt litet och oskyldigt upptåg om man jämför med hela stora vida världen? Du verkar visst tycka att våld och politik hör ihop då du försvarar vapenexport till krigsförande länder. Även om du ser till behovet av Svenska jobb, som skulle kunna tillgodoses på väldigt många andra konstruktivare (och framförallt mindre destruktiva sätt), så blir väl resultatet ändå i slutändan ett tyst godkännande av våldsutövande som har betydligt större verklig effekt.

    David

  3. Nils

    Ja våld är hemskt.

    Förutom när det händer på riktigt utomlands med svenska vapen som du tycker det är en bra idé att tillverka och sälja?

  4. lf

    Jag är inte vänsterpartist men frågan är vem som gått över gränsen.
    I besvikelsen över att se hur människor samlas i stora mängder i hela landet med hopp om en bättre framtid och för mera solidaritet,har Riedel lyckats leta fram ett ställe där det vandaliserats.Att ta det som intäkt för att föräldrar på vänsterkanten indoktrinerar sina barn till våldshandlingar,det är att gå över gränsen.Våld finns i alla samhällsklasser.
    Denna blogg visar hur Riedel generaliserar och smutskastar en hel grupp föräldrar.
    Upp till kamp mot Riedel.

  5. JonasE

    Det som snarare är över gränsen är din reaktion, snacka om att överreagera, i stil med när kulturministern blev anklagad för att vara rasit nyligen….. minst lika löjligt, och get saken mer uppmärksamhet än det förtjänar !!.

  6. Leif

    Tänk vilken underbar människa du skulle vara om du kunde visa samma engagemang för dom svaga i samhället, sätta ner foten mot regler som stjälper osv.

  7. Maria

    Olämpligt från Vänsterpartisterna, ja (och Vänsterpartiet centralt har tagit avstånd).

    Vad säger du om den här videon från ett moderat valmöte 1985. Betydligt mer våldsromantiskt än det nu inträffade, tar du avstånd från dina partikamraters agerande vid detta tillfälle eller är du en hycklare?
    http://www.youtube.com/watch?v=1fklH2AZwHI

  8. Edward Riedl

    Svar till Leif (2012-05-03 20:24)
    Min uppfattning är att jag är det. Sedan är jag fullt medveten om att du inte delar min uppfattning på det området heller.

  9. Edward Riedl

    Svar till Maria (2012-05-03 21:42)
    All våldsromatik är felaktigt. Det stämmer säkert att någon moderat kan ha gjort ngt olämpligt för 30 år sedan. jag menar att det ändå idag är legitimt att kritisera när den här typen av övertramp görs. Det är bra att vänsterpartiet centralt tar avstånd från detta till skillnad från en del på vänsterkanten som läser min blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.