Edward Riedl (M)

Jobbskatteavdraget

Regeringen fick förra året i uppdrag av riksdagen att redovisa vilka effekter jobbskatteavdraget hade haft förutom att vanliga människor med vanliga arbeten fick behålla mer pengar efter skatten var betald. Resultatet visar att 70 000-100 000 nya arbetstillfällen kan härledas till jobbskatteavdragen. Det förklarar också varför Sverige har klarat ekonomin bättre än andra länder i Europa då vi har fler som jobbar och betalar skatt trots den globala ekonomiska krisen. Jobbskatteavdraget har alltså gett ökad sysselsättning och minskat utanförskap.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

9 kommentarer

  1. Max

    Påståenden ryckta ur luften, som vanligt när det kommer till de ”nya” moderaterna. Har du någon seriös källa på dessa påståenden? Verkligheten är nämligen tvärtom, tack vare Alliansens politik är fler arbetslösa än innan Alliansen fick kontrollen över landet. Det är bevisat.

  2. Leif

    Bland etniska Svenskar ja. Det är fortfarande massarbetslöshet bland ungdomar och invandrare! Och Edward som alltid blir så upprörd när SD röster på ett förslag från vänster, nu förstår man, Moderaterna delar uppenbart säng med SD.

  3. lf

    Att du bara orkar Edvard.De flesta utredningar visar ju på motsatsen till det du skriver.
    Det skulle vara intressant vad du menar med ”vanliga människor”.
    Den arbetare som just fått meddelandet att arbetet upphört och gått ut i arbetslöshet.Vad är han för en människa?
    Den arbetare som på grund av dålig arbetsmiljö inte kan fortsätta att jobba vidare.vad är han för en människa?
    Dessa har ju fått det mycket,mycket sämre.Vad kallar du dessa människor för?
    Bidragstagare och svulster på samhällskroppen skulle jag tro.
    I moderaternas Sverige finns egentligen inte plats för dessa.
    Hur mycket har du tjänat på jobbskatteavdragen?
    Du som är en offentlig person och som avlönas av skattebetalarna kan väl visa vad du tjänat på jobbskatteavdragen.
    ”Vanligt folk” kan du väl precisera så får väl Göran Hägglund vilka som är ”verklighetens folk”.

  4. Joel

    Hejsan
    En sak som jag önskar när du skriver denna typ av blogginlägg tycker jag faktiskt att man skall hänvisa till eventuella källor.
    Jag finner all anledning att vara kritisk till de siffror som redovisas om det är regeringen som redovisar resultat för en åtgärd som regeringen genomfört.
    Eller är det som den halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar där alliansen själv hävdar att den gett stor effekt men i själva verket finns undersökningar av bl a Konjunkturinstitutet som visar att åtgärden inte har någon effekt alls.

    Källor tack när du kastar ut siffror sådär.

    //Joel

  5. Edward Riedl

    Svar till Max (2012-05-16 09:22)
    Sysselsättningen har ökat i Sverige. Däremot så är färre människor i utanförskap vilket gör att arbetslöshetsstatistiken inte är helt relevant. Om vi sjukskriver bort ett tusentals människor minskar arbetslösheten utan att fler jobbar. Därför är sysselsättningen ett bättre verktyg.

  6. Edward Riedl

    Svar till Joel (2012-05-18 13:56)
    Om all allianspolitik, enligt dig mfl på vänsterkanten, är verkningslös. Hur kan det då komma sig att vi har 200 000 fler som jobbar idag samtidigt som vi har 200 000 färre sjukskrivna och arbetslösa? Hur kan det komma sig att vi har Europas mest välskötta ekonomi?

  7. Joel

    Nu måste ett par saker klargöras Herr Riedl,
    tyvärr kommer detta svar lite sent, men man får ju vänta på dina svar också så jag antar att det är acceptabelt om mitt också är lite sent.
    Jag var inte den som skrev att ”all allianspolitik….. är verkningslös”, det var tydligen ditt svar på min önskan om källor och bakgrund till dina påståenden.

    Att du sen kallar konjunkturinstitutet för ”mfl på vänsterkanten” är också anmärkningsvärt.

    Vad gäller min politiska ställning så är den närmare dig än du anar. Men när ni politiker börjar agera vilseledande och otydligt som jag tyckte att du gjorde med detta inlägg, då tar jag fram blåslampan.

    Angående dina frågor till mig om hur det kan komma sig att Sverige har Europas mest välskötta ekonomi så ska vi väl vara ärliga, konkurrensen är väl inte övermäktig.

    //joel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.