Edward Riedl (M)

20 000 poliser skapar trygghet

Brottsligheten måste bekämpas på många sätt. Inför valet 2006 lovade vi att Sverige skulle få minst 20 000 poliser om vi fick regeringsmakten. Det är ett vallöfte som vi redan tidigare levererat. Men det är viktigt att komma ihåg att just antalet poliser är en viktig del i trygghetsskapandet. Vi i alliansen pratade om synliga poliser vilket givetvis är viktigt i trygghetsskapandet. Men jag tror vi dessutom måste i dialog med polisen se hur vi även på andra sätt kan skapa trygghet. Att klara utredningstiderna är också det en viktig del i att vi medborgare ska känna trygghet. Det kan till viss del stå i motsats till synliga poliser. jag tror vi måste börja prata mer om de olika delarna som skapar trygghet. Men en sak är säker. Möjligheten att lyckas är betydligt bättre med 20 000 poliser än 16 000 poliser.

Edward Riedl (M)

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Arne

    Bästa Edward ! Fler poliser skapar INTE trygghet ! Det som behövs är att man jobbar efektivare, som på alla andra arbetsplatser. Det har ju faktiskt visat sig att andelen uppklarade s.k vardagsbrott INTE har ökat, du måste sluta att citera dina höjader inom partiet, och förkunna budskap som är den verkliga !

    Vad jag blir trött att läsa och höra dina inlägg, som enbart citersr vad Fredik R och Anders B förkúnnar. En sann riksdagsman som vi betalar för bör kunna förkunna vad som är verklighet och inte bara vad som sägs av partiledningen ! Det är däför du sitter i riksdagen det är däför vi betalar för dig ! Säg sanning inga floskler !

  2. lf

    Du förresten det är ju kulturnatta då är det ju många människor ute i stan.
    Om du vill prata med mig som är vanlig väljare så finns jag på torget vid Dressman omk.kl 1900 ikväll.

  3. Edward Riedl

    Svar till Arne (2012-05-18 21:58)
    Det är valfritt att läsa min blogg. Jag lever inte i tron att alla människor delar min politiska syn.

    Sedan ger fler poliser bättre möjlighet att klara tryggheten för medborgarna. Men självklart är det också viktigt att man arbetar rätt. Detta är ett ständigt pågående arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.