Edward Riedl (M)

Alla har fått det bättre i alliansens Sverige

Våra politiska motståndare försöker hela tiden sprida bilden av att många fått det sämre sedan 2006 när alliansregeringen övertog regeringsmakten. Det stämmer helt enkelt inte med verkligheten. Ofta lyfter man fram de 10% av befolkningen med de lägsta inkomsterna och säger att de har fått det sämre under vår tid vid makten. 2006 hade den tiondel av befolkningen med de lägsta inkomsterna 80 900 kronor och 2013 82 200 kr i 2011 års priser (alltså rensat för inflationen). Så sanningen är att alla fått det bättre. Men givetvis har de som arbetar fått det ännu bättre. Många av dem som befinner sig i den gruppen med de lägsta inkomsterna är flyktingar som vi satsar stora resurser på att få in på arbetsmarknaden. Men det viktiga är att alla grupper fått det bättre sedan vi övertog regeringsmakten.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

13 kommentarer

  1. JonasE

    Du försöker alltså hävda att de med lägst inkomst fått 1% högre inkomst under Alliansregeringen, och även om det vore sant så är det mest symbolpolitik, då de med högst inkomst får minst 10-15ggr mer i procent räknat, och detta visar ju på den aktiva 2/3 politiken från Allianshåll, men då du inte källhänvisar dina ”fakta” så måste man ju kolla lite själv !!.

    Det jag hittar hos SCB är för den lägsta inkomstgruppen från 2006-2011 (det skulle vara intressant att se var du också får dina siffror från):

    Rensat från kapitalvinster / inklusive kapitalvinster

    2006 : 80,2 / 82,1
    2007 : 82,3 / 83,3
    2008 : 76,6 / 75,3
    2009 : 76,4 / 76,5
    2010 : 78,1 / 77,6
    2011 : 78,9 / 78,6

    Det ger alltså ett minus på 8,6% eller 8,0% beroende på hur man räknar, men skall man vara noga så bör man räkna från 2007 då inkomstökningen mellan 2006 och 2007 troligen är en restprodukt av S-politiken, och då blir det ett minus på 9,5% eller 9,4% med Alliansens 2/3 politik !!.

    Skulle man då räkna in de 80,2 som du nämner utan källhänvisning och i vilken grupp dom räknas, så är det beroende på vilken tabell man kollar ett plus på blygsamma 1% , eller +-0%, men då glömmer du att räkna alla de åren mellan 2006 – 2013 som varit på et klart minus för denna grupp !!.

    http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____163544.aspx
    http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____163546.aspx

    En artikel i Folkbladet har också uppmärksammat detta :

    http://www.folkbladet.nu/280314/s-jamlikhet-ger-oss-tillvaxt

    Vad man också kan hitta på SCB är : ”Andelen av befolkningen med låg ekonomisk standard ökade från 8,4 procent 1999 till 14,4 procent 2011. År 2010 var andelen 14,1 procent. För ensamstående med barn ökade andelen från 11 till 31 procent mellan 1999 och 2011, medan andelen bland sammanboende med barn ökade marginellt, från knappt 8 till drygt 9 procent.”

    Som en jämförelse så har den lägsta inkomstgruppen och alla andra inkomstgrupper enligt samma tabeller haft en stadig inkomstökning fram till 2007(1995 är undantaget då allas inkomster föll) under S-regeringar, där den sen började falla för den lägsta inkomstgruppen när Alliansens 2/3 politik började ge effekt !!.

    Så än en gång så är bortförklaringarna det viktigaste ni har i er politik, och enligt SCB så har din rubrik om : ”Alla har fått det bättre i alliansens Sverige” ingen verklighetsgrund att stå på !!.

    Rubriken borde mer sanningsenligt vara att ”Alla fick det bättre innan Alliansens Sverige” !!.
    Därmed så bör också Alliansens röstas bort 2014 !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det jag visar med fakta är att det som du och andra påstår faktiskt är helt felaktigt. Det må vara jobbigt för er. Men de allra mest utsatta har inte fått det sämre som ni påstår. De har tvärtom fått det bättre.

      • JonasE

        Nej Reidl, detta är vad du påstår, för var är källhänvisningen ??, för utan att kunna kolla källor så är det bara påståenden Reidl !!.

        Då klarar jag mig betydligt bättre, då det bara är att kolla de källor jag använt så ser du att det är korrekt det jag skriver, och det är märkligt att du ignorerar det till och med Anders Borgs siffror visat -att de 10% med lägst inkomst gått minus med Allianspolitiken !!.

  2. Arbetare

    Så du menar att de ca 37 % fler som går på socialbidrag sedan 2006 har fått det för skojs skull ?

    Kan du berätta för mig hur en cellgiftbehandling blir lättare att utstå för att försäkringskassan (enligt order uppifrån ) likställer behandlingen med gymnastik och därmed inte medger sjukskrivning ?

    Eller hur det blir lättare att hitta jobb som inte finns för att man inte får A-kassa utan tvingas leva på socialbidrag ?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag visar med fakta precis det som jag skrivit. Även de som har det allra sämst ställt har under vår tid vid makten faktiskt fått det bättre trots era påståenden.

  3. Lars Gidlöf

    Hej

    Jag hoppas du aldrig mer får kliva in på biblioteket och ljuga folk rakt upp i ansiktet.

    Du har, sen du blev invald i Sveriges Riksdag bara kommit med lögner, ja,du har inte ens stake i dig att hålla ens löftet om att svara kommentarerna på din blogg.

    Du skriver att hot mot politker är ett hot mot demokratin, nej, det verkar vara alldeles för lite hot mot politker, för Ni bättrar ju Er aldrig, Ni bara ljuger, se till att få egna fördelar mm.

    Jag kan ta några exempel på din oduglighet. Du sitter i trafikutskottet, hur har din ”kompetens” förändrat möjligheterna för svenska rederier, svenska åkerier etc sen Ni kom till makten. Har dessa branscher fått det bättre?

    Hur har Apoteken blivit bättre, när nu det saknas medeciner på apotek pga av att de numera är flera olika som driver apoteken så kan de inte tillhandahålla dyrbar medicin.

    Apropå frågorna, ja,det är flera gånger jag frågat om Politikfakta.se, du hävdar att det är fakta, jag frågar vem står bakom denna fakta, har lögnaren Riedl svarat på det? Nej

    Som sagt, politikerhot är inte ett hot mot demokratin, det är politiker som är ett hot mot demokratin

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tycker du bör vårda ditt språk lite bättre. Att vara oförskämd ger dig inte rätt i sak. Jag svarar fortsatt på alla kommentarer. Inte direkt. Men det bör en flitig läsare som du veta om eftersom jag skriver om hur bloggen fungerar med jämna mellanrum.

  4. lf

    Men du vad tycker du ”uppdrag granskning” som avslöjade hur det går till då friskolor väljer sina elever.
    Varför jag blir upprörd är att vi vrider klockan tillbaka.Välbeställda elever skall gå i de bästa privatskolorna.
    Detta har du ingen kommentar till.Eller?

  5. Ante Johansson

    Den som är långtidsarbetslös har fått det sämre eftersom ersättningen inte höjts dom på många år medans priser på mat och hyra stiger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.